Dag 14: Matillas naar Madrid

Vandaag het laatste stukje via Guadalajara naar Madrid, voor alle duidelijkheid dit is de Spaanse stad Guadalajara en niet de Mexicaanse stad:-)
Eerste stop is al vrij snel in Jadraque bij Castle of Jadraque. Ik zit nog steeds op de 800 meter hoogte met zo af en toe klimmetjes naar 900 meter. Maar als je voor je kijkt zie je een lange vlakte met goudgeel gekleurde velden.
Als je in de buurt van Guadalajara komt merk je dat het verkeer drukker wordt. Guadalajara heeft een klein historisch deel de rest is relatief nieuw. Vanaf Guadalajara begint wel het gepuzzel met wegen. Het is nog wel even naar Madrid maar voordat je het weet zit je op een van de vele snelwegen hier. Nu had ik de route rondom Madrid goed voorbereid (natuurlijk) dus het is de lijn op de navigatie volgen.
Nou die voorbereidingen waren toch niet perfect, ineens stond daar een hek er was geen doorgang en erger nog er was achter het hek ook geen weg. Garmin een nieuwe route laten plannen gaf hetzelfde resultaat. Dan maar via een provinciale weg en juist als je denkt mag ik hier wel fietsen zie je een andere fietser dus maar flink doortrappen. Eigenlijk was het hele stuk vanaf Guadalajara naar Madrid één grote buitenwijk een aaneenschakeling van Vinex wijken niet echt boeiend en fietspaden vind je sporadisch en verdwijnen voordat je het door hebt.
Tijdens de lunch vandaag had ik Salmorejo, een Gazpacho met stukjes ei en Jamon dit had ik al heel lang niet meer gegeten een aanrader zeker met dit weer.
In Madrid heb ik nog niet veel rondgekeken dat doe ik morgen.
Morgen dan een dagje Madrid, en dan donderdag via de Extremadura naar Lissabon waar ik waarschijnlijk maandag zal aankomen.
Er zijn nu twee weken voorbij totaal heb ik nu 2200 km gefietst.
Hier de link naar de route van vandaag als je oplet, kan je zien waar het hek stond 😉
De link naar de Garmin track


2 reacties

 • John Hegman

  Hey broer, zo van een afstand lijkt het allemaal voorspoedig te gaan, wel behoorlijk warm bij jou. 2200 km gefietst, chapeau! geniet van je dagje Madrid

 • Jelle

  Hi Peter,
  Ik lees in je vorige bericht dat er geen berichtjes doorgekomen waren, pff en ik maar schrijven 🙂 Ziet er goed uit allemaal! Geniet!!!
  Het ontbijt van deze dag ziet er hetzelfde uit als dag 7/8 🙂 Nu alleen rauw…
  Nog mooie kilometers en veilig naar Lissabon!
  Groet,
  Jelle