Dag 13: Calatayud naar Matillas

Vandaag geen tent om in te pakken en de fiets mocht binnen in het hotel staan.
Vandaag richting hoogvlakte bij Madrid. Calatayud ligt op 500 meter hoogte en rond 12 uur zat ik alweer op 1200 meter. De route ging door een vallei van de Rio Mesa. Een fantastisch uitzicht en ook een route die populair was bij wandelaars. Daarna was het nog een ruim uur flink klimmen met een stuk waar het 13% steeg. Gelukkig stonden er heel veel kersenbomen langs de weg dus er was altijd wel een goede reden om te stoppen. Eenmaal op 1200 meter aangekomen was het relatief vlak ook stond het er vol met windmolens ik denk wel meer dan honderd. Op de hoogvlakte was het wel weer flink doortrappen beetje wind van opzij maar de gemiddelde snelheid was rond de 30 km/h. De omgeving was niet heel boeiend.
Vandaag was weer een warme dag het werd 43 graden dus weer regelmatig stoppen om te drinken.
Aan het einde van de dag heb ik in een barretje gevraagd of iemand een hotel wist omdat er geen hotel op de kaart stond. Dat werkte goed, ik vond een prima hotel in Matillas (dorpje met 180 inwoners). Fiets mocht in de garage en er was een prima keuken, alleen moest alles in het Spaans.
Mijn Garmin had wel weer kuren dus alleen de laatste 40 km van de 150 km zijn gelogd,
De link naar de Garmin track