Dag 12: Ayerbe naar Calatayud

’s morgens geen wolkje in de lucht, ik heb mijn fietsjack aangedaan want ik vond het fris. Na de heuvels in zuid Frankrijk krijgen we nu de uitgestrekte vlaktes. Er staat een stevige westen wind die het de eerste 40 km wel wat zwaarder maakt maar geen steile klimmetjes meer. In tegenstelling tot Frankrijk heeft Spanje in bijna elk dorpje wel een barretje waar je wat kan drinken en eten daar zal ik dankbaar gebruik van maken. Valt trouwens op dat Radler erg populair is, in een enkel geval zelfs van de tap.
De manier om een barretje te vinden is vaak niet op basis van parasol’s en uithangborden. Het is op gehoor. Zo gebeurde het in het dorp Tabuenca het was heet 40+ graden dus ik wilde even wat gaan drinken het dorp had misschien 10 straatjes, maar op je gehoor (ja zonder gps) kon je het barretje vinden. Binnen zat het vol en al snel was ik “het gesprek van de dag” ik met een beetje Spaans, Javier met een beetje Engels. Het was heel gezellig maar ik moest nog ongeveer 80 km. Het laatste stuk ging langs de Rio Jalon. Het was veel slingeren en wat klimmen maar de bergen langs de Rio waren fantastisch.
Vandaag een hotelletje genomen, in dit deel van Spanje zijn geen campings, dat zal morgen ook zo zijn.
De link naar de Garmin track