Dag 10: Müchsteinach naar Aschaffenburg

Het heeft de afgelopen nacht flink geregend maar toen ik opstond scheen de zon alweer flink. Vandaag richting de rivier de Main.
’s morgens rond een uur of 9 lekker ontbeten in Kitzingen, een mooie stad waar de rivier de Main doorheen stroomt. Vandaar gaat het verder door het glooiende landschap, naar Würzburg, de vooral geplande route komt niet goed uit, die gaat teveel langs heel drukke provinciale wegen. Ik besluit al snel voor een plan B. Er zijn hier fiets wegwijzer borden, zeker niet de snelste weg maar wel een heel rustige weg, enige nadeel is dat de fietspaden vaak niet geasfalteerd zijn. Het is vaak kleine keien of hard gerede zand.
Rond lunchtijd ben ik dan in Würzburg ook weer zo’n mooie stad en ook hier loopt de Main weer doorheen.
De afgelopen uren was het hoogte verschil vaak rond de 100 meter, daar komt na Würzburg verandering in heel langzaam, maar na ruim een uur flink trappen zit ik op een hoogt van tegen de 600 meter. Dit zou de laatste grote klim worden. Dan de afdaling, die duurt relatief lang omdat dit ook vrij langzaam gaat om uiteindelijk op 100 meter uit te komen. In Afschaffenburg is het wel ineens een stuk frisser, waar ik de afgelopen week in temperaturen van 25+ gereden heb is het nu rond de 19 graden en bewolkt. Ben benieuwd hoe het weer zich de komende dagen zich ontwikkeld.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Jelle

    Hoi Peet,
    mooie foto´s, leuk verhaal. Maar waarom er nu een plaatsje afschaffenburg moet heten? Grappig klinkt ook helemaal niet duits ofwel?
    Groet,
    Jelle