Dag 5: Leipzig naar Gohrisch

Vandaag staat Dresden als eindbestemming, ik was er al een keer in 1977 geweest toen was Dresden nog deel van de DDR, eens kijken of ik me nog iets kan herinneren.

De tent was nog nat, na de enorme onweersbui van gisteren was het de afgelopen nacht wat door blijven regenen. De ochtend begon weer zonnig en windstil. De route naar de Elbe was rustig en een beetje heuvelachtig. Rond 11 uur kwam ik bij de Elbe aan. Ik had in 2010 al een keer vanaf Maagdenburg naar Hamburg gefietst maar toen was het weer niet zo mooi.
De tocht langs de Elbe is echt fantastisch een waanzinnig uitzicht en mooie fietspaden. Onderweg nog even gestopt om verse kersen te eten. Rond 13 uur kwam ik in Dresden aan. En ja ik kan mij er helemaal niets meer van herinneren. Het station was de enige plek waar ik nog iets van kon kon herinneren..
De sombere stad van toen was veranderd in een mooie stad waarin oude gebouwen gerestaureerd zijn en moderne gebouwen staan op de lege plekken mooie nieuwe gebouwen die goed in het stadsbeeld passen.
Na een paar uur rond wandelen en een lunch stapte ik weer op de fiets richting Tsjechische grens zo’n 10 km voor de grens was een camping met een heerlijk zwembad waar ik na een lange hete dag wel aan toe was. leuk detail was dat de camping 200 meter hoger lag dat was dus nog wel even zweten. Morgen naar Praag.
De link naar de Garmin track