Fietsvakantie van Haarlem via Madrid naar Lissabon. Gefietst van 22 Juni tot 15 Juli 2016

Ten slotte

Dit is het laatste verslag voor deze trip.
De route was dit jaar zwaarder dan andere jaren, dit vanwege het enorme aantal hoogtemeters 30000) maar het was misschien wel een van de mooiste route tot nu toe. De route was dit jaar fantastisch heel boeiend en eigenlijk alleen maar rustige wegen. Vooral het deel in Spanje was fantastisch. Dit ook vanwege de eet- en drink cultuur in Spanje. Echt elk dorp hoe klein ook had wel een barretje waar je …

Meer lezen

Dag 20: Évora naar Lissabon

Gisterenavond in het restaurant van de Camping de wedstrijd gekeken met overwegend Portugezen en een paar Engelse.
Toen Ronaldo uitviel werd de sfeer wat minder. Maar toen in de verlenging de 1-0 werd gescoord ging het dak eraf. De gekte werd natuurlijk nog groter toen het eind signaal klonk, toen ging iedereen los. In de stad werd vuurwerk afgestoken en auto’s reden tot diep in de nacht rond met juichende mensen. Zelf heb ik het niet heel laat gemaakt omdat …

Meer lezen

Dag 19: Mérida naar Évora

Het is vannacht niet echt afgekoeld toen ik om 7 uur vertrok was het nog steeds 28 graden. Ik heb ook niet echt lekker geslapen maar vandaag naar Portugal.
Nu weet je nooit hoe de route wordt maar vanmorgen was het vlak dus weer lekker doortrappen, ontbijt was in Montijo en daarna door naar de grensstad Badajoz in dit deel stond het vol met perzikbomen, ik dacht eerst pruimen omdat er ook veel paars waren. Maar later herkende ik de …

Meer lezen

Dag 18: Orellana la Vieja naar Mérida

Vandaag een relatief kort dagje fietsen (90 km), op advies van Esther (een Spaanse collega) ga ik een middagje rondkijken in Mérida. Dat is een stad met veel oude Romeinse ruïnes.
Ook al ben ik vroeg vertrokken, de temperatuur is al best hoog en er is een hoge luchtvochtigheid en er staat nauwelijks wind zweten dus en zorgen dat het tempo hoog blijft is er nog een beetje wind.
We komen in de buurt van de grens met Portugal en …

Meer lezen

Dag 17: Talavera de la Reina naar Orellana la Vieja

Gisteren was het bewolkt en daardoor was de maximum temperatuur niet erg hoog. Vanmorgen geen wolkje aan de lucht en niet veel wind dat wordt dus zweten vandaag en geregeld stoppen.
Ik had al verwacht dat vandaag geen vlakke rit zou worden en dat was snel duidelijk rond 10:00 had ik er al meer dan 800 hoogte meters op zitten maar het was prima te doen met stijgingspercentage van 6%.
Met dat klimmen krijg je wel waar voor je geld …

Meer lezen

Dag 16: Madrid naar Talavera de la Reina

Afgelopen nacht heeft het flink geonweerd en wat geregend maar echt afgekoeld was het niet.
Op de camping ontbeten daarna zo snel mogelijk Madrid uit zien te komen.
Na 35 km was de drukte van Madrid voorbij en fiets je weer door kleine dorpjes langs rustige wegen. Het is uitstekend fietsweer het is bewolkt nog niet zo warm (24 graden) en er staat een stevige wind uit het noord oosten, dus windje in de rug :-).
Langzaam verdwenen de wolken …

Meer lezen

Dag 15: Dagje Madrid

De route mag ik dan wel goed hebben voorbereid, dagje Madrid heb ik dus niet voorbereid dus eerst maar eens de top 10 attracties van Madrid opzoeken en dan de fietsroute.
De camping ligt ongeveer 15 km ten zuiden van het centrum de mensen van de camping vertelde me dat er een fietspad was langs de rivier (Rio Manzanares). Het was weer even puzzelen hoe ik bij de rivier moest komen maar eenmaal daar aangekomen was er een fietspad dat, …

Meer lezen

Dag 14: Matillas naar Madrid

Vandaag het laatste stukje via Guadalajara naar Madrid, voor alle duidelijkheid dit is de Spaanse stad Guadalajara en niet de Mexicaanse stad:-)
Eerste stop is al vrij snel in Jadraque bij Castle of Jadraque. Ik zit nog steeds op de 800 meter hoogte met zo af en toe klimmetjes naar 900 meter. Maar als je voor je kijkt zie je een lange vlakte met goudgeel gekleurde velden.
Als je in de buurt van Guadalajara komt merk je dat het verkeer …

Meer lezen

Dag 13: Calatayud naar Matillas

Vandaag geen tent om in te pakken en de fiets mocht binnen in het hotel staan.
Vandaag richting hoogvlakte bij Madrid. Calatayud ligt op 500 meter hoogte en rond 12 uur zat ik alweer op 1200 meter. De route ging door een vallei van de Rio Mesa. Een fantastisch uitzicht en ook een route die populair was bij wandelaars. Daarna was het nog een ruim uur flink klimmen met een stuk waar het 13% steeg. Gelukkig stonden er heel veel …

Meer lezen

Dag 12: Ayerbe naar Calatayud

’s morgens geen wolkje in de lucht, ik heb mijn fietsjack aangedaan want ik vond het fris. Na de heuvels in zuid Frankrijk krijgen we nu de uitgestrekte vlaktes. Er staat een stevige westen wind die het de eerste 40 km wel wat zwaarder maakt maar geen steile klimmetjes meer. In tegenstelling tot Frankrijk heeft Spanje in bijna elk dorpje wel een barretje waar je wat kan drinken en eten daar zal ik dankbaar gebruik van maken. Valt trouwens op …

Meer lezen
1 2 3