Fietsvakantie van Haarlem naar Sicilië, een tour door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, via de westkust van Italië. Gefietst in de period van 10 juli t/m 6 augustus 2021

Ten slotte

De afgelopen 3 dagen in Fiumefreddo kwam het nog wel even in mijn gedachte op om de Etna op te fietsen maar die 2500 meter waren toch wat teveel van het goede dus het werd een combinatie van strand en zwembad. Op het strand was het prima vertoeven. Het zeewater had een prima temperatuur en ik had een ligbed met een parasol.
Wat opviel was dat in het hele omgeving een laagje zwarte as lag. Na wat zoeken vond ik …

Meer lezen

Dag 24 : Paparone – Fiumefreddo (Sicilië)

Dit hotel was typisch zo’n plek in “the middle of nowhere” waar ze ook een fantastisch restaurant hebben. Zowel voor lunch als dinner uitstekend gegeten en enorm gastvrij geholpen.
Vandaag wat later vertrokken, ontbijt was pas om 7:30. Maar de rit voor vandaag is niet extreem lang en ik verwacht weinig klim werk daar komt bij dat ik op 520 meter start dus eerst heel lang bergafwaarts, tijdens die afdeling was het uitzicht weer fantastisch.
Het is van het vaste …

Meer lezen

Dag 23 : Parghelia – Paparone

Vandaag weer om 7:15 op de fiets en zoals verwacht ging het na een paar km al flink omhoog een pittige klim naar 350 meter.
Nu kan je goed inschatten hoe hoog je moet klimmen maar je weet nooit hoe vaak je weer daalt en daardoor weer moet klimmen.
Nou kleine verrassing, ik fietste op een rustige provinciale weg en moest rechtsaf er ging voor meer dan 100 meter stijl naar beneden en ja hoor een paar km verder moest …

Meer lezen

Dag 22 : San Lucido – Parghelia

Vandaag een vlakke etappe 🙂 en dat is ook wel prima, want het is erg warm(zoals ook in het Nederlandse nieuws).
Het is jammer dat het hier relatief laat licht wordt (6:30) anders was ik nog vroeger vertrokken want in de ochtend uren is het prima te doen. Ik ga in ieder geval geen lange ritten met veel hoogte meters maken. Maar zoals vandaag is natuurlijk prima.
Het is overigens goed dat ik regelmatig kijk hoe ik ga fietsen. Ik …

Meer lezen

Dag 21 : Sapri – San Lucido

Voor de route van de komende dagen heb ik behoorlijk moeten puzzelen. Dit omdat er naast de provinciale weg niet veel alternatieven zijn en het is altijd afwachten hoeveel verkeer er is. Daarnaast zijn er een flink aantal tunnels.
Iedereen die ik de afgelopen dag gesproken heb gaf aan dat het geen probleem is. We gaan het vandaag zien.
Hoewel het een kustweg is zal er toch wat geklommen moeten worden maar niet zulke hoogteverschillen als gisteren.
De eerste 30 …

Meer lezen

Dag 20 : Agropoli – Sapri

Ik probeer van te voren een inschatting te maken wat mij die te wachten staat. Op papier was vandaag ook een moeilijke dag niet zoveel voor de afstand maar meer voor het klimmen. Mijn gevoel gaf anders aan, helaas de voorbereidingen waren beter dan mijn gevoel. Alweer had ik voor de lunch 1000 meter geklommen en na de lunch moest daar nog een flink aantal meters bijkomen.
Er waren stukken zo steil dat ik met mijn voorwiel van de grond …

Meer lezen

Dag 19 : Castellammare di Stabia – Agropoli

Vandaag in de ochtend gaat het via provinciale weg die langs een rotsachtige kust gaat. Ik heb van te voren gekeken hoe het met eventueel tunnels zat. Korte tot 250 meter is prima, langer wordt vervelender ook is het van belang of er in de tunnel geklommen moet worden. Alles uitgezocht en het zag er goed uit.
Vanaf het hotel begon het al meteen met een rustige klim, na 15 km ging de route naar de zuid kant van de …

Meer lezen

Dag 18 : Lago di Patria – Napels/Pompeii

Gisteravond preventief mijn binnenband van mijn voorband vervangen, ik moest er om de paar dagen extra lucht in doen en ik heb genoeg reserve binnen banden meegenomen dus dat was simpel. Oh en de oude heb ik weggegooid er wordt niet geplakt 🙂
Het wordt warm de komende dagen, op de Nederlandse weerkaart kleurt het zuiden van Italië rood. Maar zolang je maar blijft fietsen moet dat geen probleem zijn.
Richting Napels was het de vertrouwde ochtendspits drukte en puzzelen …

Meer lezen

Dag 17 : San Donato – Lago di Patria

Vanaf Rome is het relatief vlak en ook de eerste 30 km is het vlak. Dan zie je de eerste bergen in de verte. Dat worden dus weer korte klimmetjes met bovenaan als beloning, een mooi uitzicht.
Het is warm en de bewolking die er gisteren was is deels verdwenen dus weer volle zon.
Waar je gisteren echt moest zoeken naar een plek voor een leuke foto, is er vandaag een overvloed aan mooie plekken.
Ook de karakteristieke huizen tegen …

Meer lezen

Dag 16 : Rome – San Donato

Zondagmorgen in Rome, het is bewolkt maar nog wel warm (29C) en er staat een stevige zuid-oosten wind.
Het is nog rustig op straat, eerst maar eens uit de stad zien te komen. De route voor het eerste deel van de dag is een Italiaanse fietsroute BI-1.
De eerste 15 km is de beroemde Via Appia Antica (De weg van Appius) dit is een van de eerste Romeinse wegen. Nou het is in ieder geval geen fietspad. Het wegdek bestaat …

Meer lezen
1 2 3