Fietsvakantie van Haarlem naar Sicilië via Duitsland de Rijn, Bodensee naar Oostenrijk Vorarlberh naar het Gardameer dan via de westkust van Italië naar Sicilië. Gefietst van 10 Juli tot 6 augustus.

Ten Slotte

Het zit er weer op voor dit jaar en om maar meteen de belangrijkste vraag te beantwoorden: totaal heb ik dit jaar 3371 km gefietst in 23 dagen.

Goed dan hebben we dat gehad maar dat is voor mij natuurlijk niet het belangrijkste.
Dit jaar was vanwege de hele COVID-19 situatie anders dan andere jaren, omdat ik het risico van de terugvlucht te groot vond is het geen enkele reis naar het zuiden geworden maar een rondje Duitsland.
Nou dat …

Meer lezen

Dag 23: Ouddorp naar Haarlem

Het heeft gisterenavond nog flink gespookt. Storm, onweer en regen heeft me wel een uurtje wakker gehouden maar toen ik wakker werd was alles al behoorlijk opgedroogd. Gisteren nog de route eens bekeken en besloten om niet via de Botlek de originele kust route te gaan. Daar is een pontje dat maar een keer per uur gaat en je dan eerst nog hele have laat zien. Dus een alternatieve route visa Brielle en Rozenburg en daarna met pont rechtstreeks naar …

Meer lezen

Dag 22: Brugge naar Ouddorp

Normaal is slapen in de tent met warm weer niet zo’n probleem omdat het in de avond snel afkoelt maar dat was afgelopen nacht niet het geval, het bleef warm. Wel weer vroeg vertrokken, eerste Nederlandse dorp was sluis vanaf daar ben ik ook de kust route LF1 gaan volgen. Dat is zeker niet de kortste en met de vele strandgangers ook niet de snelste route, maar het is wel een mooie route.
Toen ik in Breskens aankwam, kwam de …

Meer lezen

Dag 21: Overijse naar Brugge

Ik zal wel de verkeerde route hebben gekozen want ik heb fiets eigenlijk al sinds gisterenmiddag door de bebouwde kom. Ok vanmorgen gaat dat gewoon door en het is nog 20 km tot het centrum van Brussel. Het is druk in de binnenstad alles wordt schoongemaakt, fietsen over de kasseien zal ik nooit aan wennen. Na Wat foto’s ga ik door naar het westen en land per ongeluk op een fiets snelweg F220 nu is die nog niet overal klaar …

Meer lezen

Dag 20: Nassogne naar Overijse

Het beloofd een interessante dag te worden. Hoge temperaturen en veel klimmen dus maar weer vroeg vertrokken. Het klimmen zijn altijd korte stukken van 400-600 meter 8% stijgingspercentage en dan weer naar beneden en dan op naar de volgende zo gaar dat uren door. Het is bewolkt en ik zie een sluier met regen in de lucht, even later een paar knallen onweer en de regen komt met bakken uit de lucht. Dit stond in geen enkel weerbericht. Het duurde …

Meer lezen

Dag 19: Marmer naar Nassogne

Een dagje klimmen staat op het programma voor vandaag maar dan wordt je positief verrast. Wat blijkt de route Europa 5 gaat tot de Belgische grens over een oud spoor. Het spoor is weg en is nu keurig geasfalteerd. Dus minimale hoogte verschillen en zelfs een tunnel en natuurlijk geen auto’s.
Het is wel al heel vroeg warm, dat beloofd wat later op de dag. Om 11 uur ben ik de grens met België over en ook de Belgen hebben …

Meer lezen

Dag 18: Saarbrücken naar Marmer

De ochtend begon weer met de route langs het kanaal maar vanaf Saarbrücken begon de industrie, zware industrie dat was minder leuk daar kwam nog bij dat aan de andere kan van het fietspad een snelweg leg een groot verschil met gisteren.
Dan gaat het linksaf de heuvels over naar de Moezel. Dat wordt klimmen.
De komende drie dagen (Luxemburg en de Ardennen) wordt het toch veel klimmen daarom zal ik die dagen niet teveel km’s gaan maken.
Tijdens het …

Meer lezen

Dag 17: Kehl-Straatsburg naar Saarbrücken

Vannacht weer eens in de tent geslapen en met het warme weer is dat prima het koelt ‘s nacht lekker af.
Om half 7 vertrokken want het wordt een warme dag. In Straatsburg nog even langs het Europees parlement gefietst imposant gebouw. Het is goed fietsen in Straatsburg er zijn veel fietspaden. De route die ik volg gaat langs het Marne-Rijnkanaal het verbind o.a. De Moezel met de Rijn over een afstand van 80 km. Het is een geasfalteerd fietspad …

Meer lezen

Dag 16: Rötenbach naar Kehl-Straatsburg

Vandaag door het Zwarte woud naar de Rijn dat betekent klimmen maar ook veel afdalen. De eerste 2 uur was het ook raak met stijgingspercentages tot 15% heb ik de maximale hoogte van boven de 1000 meter gehaald dat is 200 meter hoger dan bij het Herz gebergte. Maar het mooie van al dat klimmen blijft het uitzicht en een excuus om even te stoppen voor een foto. Dan begint het afdalen, dat was niet heel stijl maar daardoor duurde …

Meer lezen

Dag 15: Hundersingen naar Rötenbach

Leo van Hugten had me gisteren een berichtje gestuurd dat onze vakantie wegen elkaar gingen kruizen. Hij is dan in Titisee 15 km van waar ik een hotel heb geboekt.
Later meer hierover eerst moet er gefietst worden.
Na een goed ontbijt pak ik de Donau route weer op, eerst in het eerstvolgende dorp een extra binnenband gekocht zodat mijn voorraad reserve onderdelen op pijl is.
Vanaf Ulm waar ik gisteren doorheen reedt heb je eindelijk het idee dat je …

Meer lezen
1 2 3