Mijn eerste fietsvakantie van Haarlem naar Duitsland langs de Elbe Gefietst van 21 Juli tot 30 Juli 2010

Dag 10: Witten naar Haarlem

Prima geslapen,
Spullen voor de laatste keer ingepakt tent was nat, afgelopen nacht heeft het nog geregend. Grondzeil weggegooid volgende keer een iets beter grondzeil kopen (1×2 meter).
In Emmeloord gestopt en koffie met appeltaart gegeten, broodjes waren er niet echt, in ieder geval niet zo als in Duitsland. Tot nu toe alleen maar wind tegen niet heel erg veel zo rond kracht 3-4.
Nu verder richting Flevoland, de brug tussen NO polder en Flevoland stond open dus even uitrusten.…

Meer lezen

Dag 9: Hatten naar Witten

Weer een prima camping plek rustig en dicht bij douche en toiletblok gisteren nog in het lokale zwembad gezwommen goed voor de spieren, temp. van het water was rond de 27 graden
’s morgens bij vertrek was het bewolkt en koud, prima geslapen Spullen weer ingepakt dat gaat eigenlijk heel erg in de automatische stand Eerste stuk fietsen ging nog wel door wat heuvellandschap en ja de wind die begon al een beetje uit het west-nw te waaien Gisteren door …

Meer lezen

Dag 8: Egestorf naar Hatten

Prima geslapen, wel een beetje koud geweest vannacht maar met slaapzak en laken ging het prima zelfs door de wekker heen geslapen. Spullen weer opgeruimd alles was droog m.u.v. de tent die was door dauwvorming aan de buitenkant nat.
Rond 7:15 vertrokken eerst nog een heel stuk door de lunerbergerheide mooi maar wel een beetje heuvelachtig. Rond 9:00 weer lekker ontbeten kopje koffie met twee verse broodjes zal ze gaan missen. Toen ik wegreed begon het eerst te druppelen maar …

Meer lezen

Dag 7: Gartow naar Egestorf

Afgelopen nacht wat regen gehad, niet veel maar genoeg om de tent nat in te moeten pakken. Het was overigens niet koud de afgelopen nacht ik het alleen onder het laken gelegen.
Mooi op tijd kunnen vertrekken rond 6:30.
Eerste stuk langs de Elbe was weer heel erg mooi maar het begint een beetje meer van hetzelfde te worden. Ik dacht dat muggen niet ’s morgens actief waren, niet dus werd tijdens het afbreken van de tent helemaal lek geprikt …

Meer lezen

Dag 6: Barleber See naar Gartow

De dag begon niet optimaal, wilde rond 6 uur weg maar het spanningsverdeelkastje was op slot daardoor kon ik mijn stroom kabel niet los maken en de receptie zou pas om 8 uur open gaan ben rustig de tent en spullen gaan opruimen en daarna de lekke banden geplakt, 1 was niet te plakken de ander wel nu nog 2 reserve banden over.
Fiets verder schoongemaakt en toen rond 7:30 iemand gevonden die dat kastje kon open maken.
Daarna nog …

Meer lezen

Dag 5: Halberstadt naar Barleber See

Vandaag wat langer in bed blijven liggen omdat het hek pas om 700 open ging Het was koud vannacht ik het zowel in het laken als in de slaapzak geslapen dat was prima uit te houden.
Onderweg naar Dassau werd ik door de Garmin weer over allerlei zandweggetjes gestuurd, heb hem nu staan op Auto met vermijden van autowegen en zand paden dat werkte prima
Op weg naar Dassau had ik geluk er stond een hele harde westen wind wat …

Meer lezen

Dag 4: Delliehausen naar Halberstadt

Vannacht gedroomd van die enorm steile berg die net voor de camping ligt en waar ik overheen MOET. Gewoon rond half 6 wakker geworden alles ingepakt, de was die ik gisteren had opgehangen was vanmorgen nog natter nou ja in een plastic zak en later maar kijken.
Eerste stuk prima gefietst het was droog rond de 20 graden en een beetje wind mee.
Om half negen gestopt voor twee verse broodjes met koffie.
Toen kwam het Hertz gebergte, waar tot …

Meer lezen

Dag 3: Bielefeld naar Delliehausen

Vandaag door de wekker wakker geworden weer prima geslapen wel de slaapzak voor het eerst gebruikt.
Route ingesteld om terug richting R1 te rijden maar ik kwam in een soort bos op een berg terecht doodlopend en kwam er ook achter dat mijn achterband stuk was logisch met al di keien op die onverharde paden. Vervangen ging prima Vanaf nu laat ik Garmin de route berekenen. Wel even snelweg en onverharde weg uitgezet.
Lekker broodje bij een bakker gegeten kaas …

Meer lezen

Dag 2: Eibergen naar Bielefeld

Vanochtend rond 5:15 op spullen ingepakt was wel wat nat van de afgelopen nacht Heb niet in de slaapzak geslapen wel in het hoeslaken Kabelslot weggegooid paste niet en was extra onnodige bagage Rond 6 uur vertrokken en rechtsreek naar Vreden gereden niet via de R1 had ik gisteren al 2 keer gezien Fietspaden van de R1 zijn soms heel erg slecht onverhard met keien ik heb een aantal stukken overgeslagen en via een normale weg gereden.
Zat een aardig …

Meer lezen

Dag 1: Haarlem naar Eibergen

Slecht geslapen dinsdag avond maar op tijd opgestaan.
Rijden met de bagage ging prima ben benieuwd of ik alles er weer in krijg.
Stuk tot aan Amersfoort was saai en druk, veel verkeer. Vanaf Amersfoort fantastische route vaak wind mee gemiddelde snelheid rond 24 km/h Een paar onverharde wegen waar ik wat rustiger heb gereden Koffie in de Veluwe gedronken Lekker geluncht in de Bronkhorst herberg geluncht Tot 11 uur ging het qua temp wel goed, daarna werd het warm …

Meer lezen