Dag 8: Willersbach naar Wenen

Vandaag het laatste stuk naar Wenen, een kleine 170 km en het gaat warmer worden dus meer stoppen voor eten of drinken.
Zoals afgelopen dagen is het tot 10 uur lekker rustig op de Donauradweg dan is de temperatuur ook prima. De Donau wordt breder en ook het fietspad naast de Donau wordt breder bij een aantal dorpen hebben ze muren geplaatst in 2004 heeft het water ruim 4 meter hoger gestaan dat dat het nu is. Moeilijk voor te stellen. Ik vind soms nu al dat de Donau met behoorlijk geweld stroom.
Net voorbij Tullin (45 km voor Wenen) wat geluncht deze keer goulash met brood.
Laatste stukje naar Wenen was saai mede doordat de industrie aan de Donau ervoor zorgde dat je niet langs de Donau maar langs drukke provinciale wegen moest fietsen. Om 3 uur was ik in Wenen op naar het oude centrum.
Toen brak er een spaak in mijn voorwiel dat na meer dan 15000 km. Eerst maar een ijsje gaan eten en toen meteen maar eens kijken of een fietswinkel mij kon helpen. Na de tweede was her raak. Voor 5€ (en 5€ tip) zat er een nieuwe spaak in en was het wiel helemaal opnieuw gericht. Ik had wel door kunnen rijden maar het kan maar gemaakt zijn. Dus eigenlijk was binnen 2 uur alles weer opgelost.
Daarna nog een beetje rondgefietst en toen richting camping. Als avondeten natuurlijk Wienerschnitzel gegeten, al die verhalen dat schnitzels in Oostenrijk groot zijn kloppen niet, je krijgt er gewoon 2.
Morgen heb ik de hele dag “vrij” om rond te kijken in Wenen. Vrijdag vertrek ik en ga dan richting Boedapest.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Rob van Gool

    Gaat weer als vanouds peter ,mooie foto’s leuke verslagen en een zo als tijd een goed humeur tijdens je tocht.
    De snelheid is weer lekker vlot en als je een beetje door fiets kan je morgen wel in Utrecht starten met de tour de France.
    Veel plezier en mooie dagen .
    gr Rob