Dag 6: Riedenburg naar Passau

Met dit weer is het prima slapen in een tent, ik ga redelijk op tijd slapen maar wordt door de vogels wakker gemaakt. Het koelt goed af ’s nachts dus een slaapzak is wel nodig. Ook vandaag was ik weer net voor de wekker wakker.
Vandaag eerst langs de Altmühl naar Kellheim hier stroomt de Altmühl in de Donau. Even later stop ik in Regensburg om daar te gaan ontbijten. Mooie stad hier komt de Regen ook bij de Donau.
De tocht gaat verder over deels grindpaden en deels geasfalteerde paden. Die grindpaden zijn een aanslag op je banden vooral als je daar met je zware bepakking overheen fiets, dan springen soms de stenen alle kanten op.
Rond één uur een klein incidentje, er vliegt een bij of wesp tegen mij mond aan en ik wordt gestoken. Ruim 2 uur heb ik met (voor mijn gevoel) een dikke lip gereden.
De Donaufietsroute is als fietsroute best wel populair, ik ben niet de enige fietser en er zijn voldoende terrasjes waar je wat kan eten en drinken.
Aan het einde van de middag een leuke camping gevonden “Schalding links der Donau” ongeveer 10 km voor de grens met Oostenrijk (Passau).
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Ilse

    Hi pap, leuk on je verhalen weer te lezen. Veel plezier! Ik zwaai straks nog wel even als ik over je heen vlieg 🙂 X

  • Marry van Kuijk

    Hé Peter, het leest weer lekker weg. Krijg trek van de laatste foto! Heerlijk die schnitzels in Duitsland. Jammer van de vele grindpaadjes, maar dat mag uiteindelijk de pret niet drukken. Geniet er nog van, dan doen wij het van je verhalen. M@rry