Dag 26: Sottomarina – Lido di Jesolo (Sightseeing Venetië)

Ik was het alweer vergeten, maar het barst van de muggen in de omgeving van Venetië . Tijdens het eten gisterenavond was ik ook de enige met die korte mouwen en een korte broek aan en muggenspray had ik in de hotelkamer later liggen dus ik was in no time klaar met eten.
Vandaag niet heel vroeg vertrokken het wordt een sightseeing dag met ferries en af en toe wat fietsen. De eerste Ferry vertrekt om 8:45 ( of 7:00 maar dat was me te vroeg) ik had alle tijd om uit te zoeken hoe het zit met kaartjes en hoe ik van Chioggia naar Venetië kan en dan van Venetië weer naar Punta Sabbioni waar 20 km verder oostwaarts mijn volgende hotel is. Ritje met de pont is niet heel goedkoop (€9,50 per keer) en dan een fiets voor €1,50. De vriendelijke dame achter het loket adviseerde een dagkaart (€25) en dan voor elke overtocht een extra fiets kaart. Je kon goed horen dat ze dit verhaal heel vaak moest vertellen. Maar goed ik heb in totaal 4 keer een Ferry. Dus een dagkaart is dan prima. Het is toch maar mooi dat je in Google maps keurig het Ferry nummer en de geplande vertrektijden kan zien, ook in Venetië.
De stukje land waar je overheen fiets (10 km) is heel smal (200 meter) en er zijn aan de zuidkant hoge kades gemaakt. De tweede Ferry stond klaar om te vertrekken dus kon meteen mee. Volgende Ferry is weer 10 km verder.
Naar San Marco is wat lastiger want er mogen geen fietsen mee naar Venetië en ik wil mijn fiets met bagage niet onbewaakt achter later. Bij een fietsverhuur winkel kon ik mijn fiets bewaakt achter laten. Toen herinnerde ik me ook dat ik in 2014 ook mijn fiets aan de rand van Venetië gezet had. Toen zonder bagage, dat was allemaal op de camping. Dus te voet verder.
Na een paar uur rondlopen in Venetië waar het natuurlijk heel druk is en het San Marco plein deels onder water ligt. pak ik weer de Ferry terug naar Lido, haal mijn fiets op en ga vanaf Lido met de fiets op de Ferry naar Sabbioni vandaar is het nog maar een klein stukje naar het hotel wat ik geboekt heb. Met wat gepuzzel is het vandaag een mooie dag geweest, Als je wilt weten wat de route was moet op onderaan op de tekst klikken.
Morgen gaat het verder dan richting naar Triest net voor de Sloveense grens.

Hier is de link naar de vandaag gereden en gevaren route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


6 reacties