Dag 25: San Benedetto Po – Sottomarina

Afgelopen nacht weer eens in een B&B geslapen prima plek en bij het ontbijt heeft de eigenaresse mij nog proberen over te halen om toch maar het beroemde klooster te bezoeken. Zonder succes, vandaag gaat de route tot de adriatische zee wat overigens onderdeel is van de middellandse zee (anders zou het rondje middellandse zee niet kloppen😀).
Eerste stuk gaat verder langs de Po die nu redelijk gevuld was met water maar een paar weken geleden droog stond. Moeilijk te geloven als zie hoeveel water er nu doorheen stroomt.
Dan een bord dat de weg doodloopt met iets van een brug meestal geldt dat niet voor fietsers of voetgangers en jawel ook hier was er voor voetgangers een houten brug gemaakt. Gelukkig maar want omfietsen was een behoorlijke afstand. Van de rivier Po steek ik door naar de rivier Adige hetzelfde uitzicht als bij de rivier Po maar de route langs de rivier is prima te fietsen en er is heel weinig verkeer. Nadeel is wel dat het heel moeilijk is om een plek te vinden om te lunchen, daarbij komt nog dat de restaurants die er waren allemaal dicht waren. Uiteindelijk bij een Spar wat dingen voor de lunch gekocht.
Uiteindelijk om vier uur bij mijn eindbestemming in Sottomarina aangekomen.
Sottomarina is een badplaats naast Chioggia.
Van Chioggia ga ik morgen met een kleine veerboot en wat stukjes fietsen naar Venetië (als het allemaal gaat zoals ik denk)

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)