Dag 22: San Remo – Genua

Het hotel van de afgelopen nacht was zal niet in de top van de hotels komen, beetje vergane glorie.
Van de route langs de Italiaanse kust verwacht ik niet veel met de ervaringen van voorgaande jaren, maar meteen in San Remo begon de eerste verrassing, ook de Italianen hebben de tot fietspad omgebouwde spoorlijn ontdekt en wat voor een. Ruim 20 km lang van San Rema tot Imperia, met veel tunnels en één van de tunnels was heel lang meestal is een tunnel tot 100 meter maar deze was meer dan een kilometer. Er waren zelfs stukken druipsteen in de tunnel.
Van Imperia tot Savona ging de route verder over de kustweg de SS1. Prima weg om te fietsen het meeste verkeer ging over de snelweg die een paar km verwijderd was. Vanaf Savona ging ik verder over de SS1 maar ik zag op mijn navigatie dat ik op een andere weg fietste dan de navigatie aangaf, ik ging verder al klimmende en de geplande weg ging keurig langs de kust. Wat later zag ik dat ik een stuk terug een afslag had gemist er was weer een spoorlijn tot fietspad omgetoverd maar ik kon eenvoudig op dat fietspad komen (terug fietsen is geen optie☺️) pas na een half uur flink trappen kwam ik weer bij de oorspronkelijke route en ja hoor dat ging tot ongeveer in Genua over een oude spoorlijn en weer waren er veel tunnels dus klimmen was niet nodig. Rond 4 uur was in bij mijn eindbestemming in Pegli een voorstad van Genua.
Morgen gaat het vanaf hier richting de PO vlakte, ik maak een scherpe bocht naar het noorden om een groot bergachtige gebied tussen Genua en Parma te vermijden. Er moet morgen wel een berg beklommen worden maar dat staat niet in verhoudingen tot de bergen tussen Genua en Parma en ik kan het weten want ik ben daar vorig jaar overheen gefietst.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)