Dag 19: Arles – Saint-Cyr-sur-Mer

Het wordt een interessante dag vandaag veel hoogtemeters en waarschijnlijk hele weg een harde wind tegen.
In de voorbereidingen heb ik met dit stuk ook flink gepuzzeld omdat het rond Marseille krioelt van de snelwegen.
Vandaag wel wat vroeger vertrokken omdat ik redelijk op tijd in mijn hotel wilde zijn.
De eerste 50 km is vlak maar wel een rustige route met soms wat fietspaden. Het gaat een stuk langs een groot meer (Étang de Berre) daar niet ook wat geklommen worden. Als je door de voorsteden van Marseille fiets zie je wel veel armoede, heel veel rommel op de weg en mensen die op de stoep hangen. Dat zag ik ook nog een keer toen ik in de middag Marseille uit fietste. De stad zelf was druk, veel toeristen en veel verkeer maar wel overal fietspaden😀. Na een lunch heb ik de route wat aangepast om onnodige klimmetjes te vermijden. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Er was nog wel een lang klim naar 350 meter maar die was prima te doen en de temperatuur is hier in Zuid-Frankrijk met 32 graden een stuk beter dan tijdens de klimpartijen in zuid Spanje.
Bij La Ciotat kwam ik weer bij de middellandse zee kust. Nu was het nog maar 10 km naar het hotel. Al met al een prima dag vandaag. Morgen verder langs de zuid Franse kust en dan donderdag via Monaco naar Italië.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


4 reacties

  • john hegman

    Hey broer. goed bezig, zeg ik vanaf de bank. het lijkt me lekker dat de temperatuur wat aangenamer wordt. Erg leuke fase waarin je zit, in een paar dagen fiets je door een paar landen. Gaaf toch. veel plezier. hier alles oke. Gisteren (dinsdag) kletsnat geregend op de fiets van HFC naar huis. de temperatuur daalt hier ook wel wat en er komt regen aan, dat is ook wel eens goed voor een keertje.

    • Hé Broer, ja woensdag wordt ook een interessante dag. Maar eigenlijk heeft elke dag wel zijn verrassingen zowel positief als negatief. Geniet van je bank

  • Wilbert

    Mooie verhalen en foto’s dagelijks in mijn inbox. Ik lees ze met plezier. Er was wel een opvallende foto gisteren, die van de openstaande kast. Moeten we hier nog iets mee? Of zetten we die op de LOI?