Dag 15: Barcelona – Palafrugell

Je kon vandaag ontbijt in het hotel nemen en dat kon ook al vroeg maar ik heb toch besloten om buiten op een terrasje te gaan ontbijten. Barcelona is een gezellige stad en dan wil je eigenlijk niet binnen in een hotel ontbijten. Je hoeft ook niet lang te zoeken naar een leuk tentje😀
De kortste route naar de Franse grens (Perpignan) is dwars door Catalonië, toch heb ik de route van vandaag langs de kust gepland, die heeft wel de nodige klimmetjes maar het uitzicht wil ook wat morgen gaat het dan wel landinwaarts. Maar eerst Barcelona nog uit, Ik moest gisteren wel even aan de fietspaden in Barcelona wennen de meeste fietspaden zijn namelijk in het midden van de weg er zijn er wel heel veel. Uiteindelijk was ik zonder veel problemen of drukke wegen Barcelona uit.
Al snel wisselen de bekende Spaanse badplaatsen van de Costa Brava elkaar af. Eerst Blanes en Callela, daarna de “del mar”, Magret Del Mar, Lloret Del Mar, Tossa Del Mar en als laatste Platja d’Aro.
De keuze om de kustweg te nemen was een goede keuze, ja het was best wel wat klimmen maar dat ging prima en het uitzicht was weer super (zie foto’s). Rond 4 uur was ik bij mijn eindbestemming. Een Bed and breakfast in een gemoderniseerde vila uit de 15de eeuw waar 5 grote kamers zijn elk met een eigen terras, leuke locatie.
Morgen ga ik de grens met Frankrijk over.
In totaal heb ik 33 dagen door het Iberische schiereiland gefietst. De komende 6 dagen fiets ik weer door Frankrijk.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)