Dag 4 : Le Tréport – Le Havre

Vroeg op pad en dan een “O ja” momentje. Je kan dan wel denken dat het rustig fietsen is op een klein land weggetje maar niet in de ochtendspits waarschijnlijk een sluiproute en dat is natuurlijk elk jaar zo maar dat vergeet je weer.
In de buurt van Dieppe de eerste rotsen, en het is net zoals de eerste Safari dan ga je ook een foto maken van de eerste beste zebra die je ziet. Dat zal vandaag niet anders zijn de hele route gaat volgens bij langs een strook met alleen maar steile rotswanden.
De NL sticker die ik dit jaar voor het eerst achterop mijn spatbord heb geplakt, geeft wel de nodige leuke reacties. Helaas allemaal in het Frans dus lange gesprekken worden het niet.
Vanaf Dieppe is het een mooi route, het is wel wat klimmen elke keer als je naar een dorpje gaat ga je naar zeeniveau en dan weer naar 100 meter klimmen en n dat gaat zo maar door, maar het zijn geen steile klimmen en de omgeving is heel mooi. Er staat ook een beetje zeewind wat zorgt voor verkoeling.
Het was te verwachten, Etretat viel zwaar tegen, ik de rotspartijen waren mooi maar die had ik vandaag al vaker gezien maar wat een toeristen, nee dan heb ik vandaag leukere plekken gezien. Een klein uurtje later ben ik in Le Havre. Vandaag was een mooie dag prima weer leuke rotspartijen gezien het was alleen behoorlijk klimmen vandaag (1567 meter) alvast een goede training voor noord Spanje. Morgen nog wat klimmen en dan is het tot aan de Spanje grens Hollands vlak.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


4 reacties

  • Chris en Brenda

    Hey Peter, ziet er toch wel indrukwekkend uit die rotsen. Als we het weerbericht hier mogen geloven wordt het in de regionen waar jij deze dagen zit, tot 40 graden overdag. Lijkt ons dan ook niet de ideale temperatuur om in te fietsen. We hopen dat het meevalt met de temperatuur aan de kust.

    • Hallo Chris, je merkt dat het heel warm is als je wat van de kust af bent, deze rit was langs de Lau en je voelde gewoon verkoeling van de zee afkomen en als je dan maar blijft fietsen valt het gelukkig wel mee

  • M@rry

    Hoi Peter,
    In een heel ver grijs verleden ben ik met mijn ouders ook in Le Havre geweest.
    Mooie rotspartijen onderweg!
    Groetjes,
    M@rry

    • Hallo Marry, ik was hier nog nooit geweest en het is zeker indrukwekkend gelukkig zat het weer mee. Op de bewolkte dag zou het allemaal wat wonder zijn geweest.