We gaan weer op fietsvakantie, de route

Maandag 13 juni ga ik weer op fietsvakantie. Dit jaar wat anders dan andere jaren (Ik heb wat meer tijd 😊).

De route is verdeeld in 2 delen, eerste deel start maandag 13 Juni en is van Haarlem via de Atlantische oceaan naar Sevilla ongeveer 4000 km). Op 18 Juli vlieg ik voor 3 weken naar Nederland en laat mijn fiets en wat ander spullen achter in Sevilla. 10 Augustus vlieg ik dan weer terug naar Sevilla en fiets dan verder van af Sevilla via de middellandse zeekust naar Athene (ongeveer 5000 km), Het is nog niet 100% zeker dat ik de route in zijn geheel ga fietsen e.e.a. hangt af van hoe ik mij na het eerste deel voel, het wordt zeker niet meer.

De route gaat voor deel 1 via de kust van Nederland, België, Frankrijk naar Noordwest Spanje dan via de Portugese kust en via een stukje Spaanse kust naar het Huelva, vandaar naar Sevilla.

Hoewel ik de kustlijn volg zal ik niet overal de zee zien, soms ben ik wel 100 km van de kust verwijderd. Er zijn niet overal rustige wegen langs de kust. De route is voor een deel gebaseerd op Europese Velo route 4 en 1

Afstand is dit jaar meer dan voorgaande jaren, ik verwacht dat het rond de 4000 km is. Hoewel ik geen belangrijk bergen over moet (Pyreneeën of Alpen) verwacht ik toch weer het nodige klimwerk zeker in het noordwesten van Spanje en het noorden van Portugal

De fiets is weer in perfecte staat, (Nieuw achterwiel,, nieuw zadel en zadelpen, nieuwe buitenbanden, rem – en versnellingskabels, voor- en achter tandwielen vervangen en een nieuwe ketting).

Ook heb ik een nieuwe fietsnavigatie aangeschaft (Garmin 1030+) naast een beter scherm en accu gaat het ook aangeven wanneer hoeveel geklommen moet worden, het is toch wel lekker als je weet hoelang je nog moet klimmen, we gaan zien hoe goed het werkt.

Grote verandering dit jaar is ook dat ik geen kampeerspullen meer meeneem, ik ga per dag een hotel boeken. Dat betekent dat ik ongeveer 60% minder gewicht aan bagage bij me heb, dat zal wel wat makkelijker fietsen. Ik ga wel wat meer fotospullen meenemen (nieuwe camera, wat lenzen en een klein statief) om nog betere foto’s te kunnen maken.
Eten en drinken doe ik zoals elk jaar in restaurantjes en barretjes en natuurlijk ook dit jaar fiets ik weer business class en het is geen wedstrijd. Uiteindelijk is er maar één doel en dat is gezond mijn vlucht op maandag 18 juli te halen, ik plan 140 km per dag te fietsen en heb 7 “vrije” dagen die ik afhankelijks van de situatie gaan invullen.

Beide routes (Deel 1 en 2) staan in de Samenvatting Haarlem – Sevilla (2022)

Het wordt weer een mooie rit en heb er weer ongelooflijk veel zin in ook dit jaar zal ik weer mijn best doen om leuke verslagen en foto’s te maken, gezien het aantal dagen misschien niet elke dag maar ook dat zie ik wel als ik aan het fietsen ben.

Op de onderstaande kaart staat de exacte route van het eerste deel (je kan tot straat niveau inzoomen)

8 reacties

  • Leny Doodeman

    Hoi Peter,
    Wat een prachtige reis ga je maken. Heel veel fietsplezier en we kijken uit naar de verslagen en foto’s. Piet en Leny, Haarlem

    • Hallo Lenny en Piet,

      Leuk om weer van jullie te horen, Sevilla zijn jullie toch ook nog geweest op de fiets ook al was dat een paar jaar geleden. Het is voor mij de tweede keer en ik heb er zin in.

  • Wilbert

    Hoi Peter, ik snap niet waar je die tijd vandaan haalt maar ik ga je verslagen en foto’s van de komende dubbele editie zeker weer met plezier volgen. Ik wens je veel fietsplezier en goede reis.

    • Hallo WIlbert,

      Tsja ik heb inderdaad een druk leven, waar haal ik inderdaad de tijd vandaan maar dit heeft toch wel even voorrang. Leuk dat je de reis weer gaat volgen.

  • M@rry

    Hoi Peter,

    Ik kijk er weer naar uit. Veel fietsplezier en mooie fotomomentjes.
    Groetjes,
    M@rry

    • Hallo M@rry,

      Gezellig, de fotomomentjes worden ook voor mij de kersen op de taart.
      Aan de spullen zal het niet liggen.

      Groetjes Peter

  • Rob Meijer.

    Peter, dit wordt een prestatie, Olympische spelen waardig. Ik volg je ( niet op de fiets) !

    • Hallo Rob,

      Dat valt wel mee hoor, het is een soort van actieve vakantie.
      Die wielrenners bij de olympische spelen fietsen 50% sneller ik doe het wat rustiger aan.
      Leuk dat je het weer gaat volgen.