Dag 5 : Bad Schönborn – Melchingen

Na een vroeg, maar prima ontbijt stap ik weer op de fiets, het is droog en het ziet er beter uit dan gisteren maar er kan nog veel gebeuren.
Ik kan me helemaal niets meer van dit deel van de route herinneren, het zal de leeftijd wel zijn. Dit deel heb in 2013 ook gefietst toen was de bestemming Rome, via Florence.
Het is een leuke route langs riviertjes over kleine weggetjes die over het algemeen goed te fietsen zijn.
Deze route gaat ook langs veel kleine leuke dorpjes. Het is alleen af en toe wel wat klimmen maar het echte werk moet nog komen. Ruim 40 km fiets ik langs een riviertje, door de regenval van de afgelopen dagen dendert het water stroomafwaarts, een mooi gezicht.
Als ik achterom kijk zie ik een zwarte lucht maar in de richting waarin ik fiets ziet het er prima uit er is zelfs een beetje zon. Zolang er ook maar een beetje regen verwacht wordt boek ik een hotel dus ook voor vanavond heb ik weer een hotel geboekt.
In de buurt van Nehren merk ik dat er wat mis is met mijn voorblad. Thuis had ik de zgn bladbouten al vervangen maar door de trillingen waren er al 2 van de 4 uit getrild. (Ik had wat loctite moeten gebruiken). Bij toeval kom ik na een klein half uur langs een fiets winkel die custom bakfietsen maakt (Radkutche). Wat blijkt daar is een Nederlandse eigenaar die ooit door alle continenten fietste. http://www.thecyclingdutchman.com/
We hebben terwijl hij mijn bladbouten vervang (maar nu wel met loctite) praten we een beetje over wat er allemaal zo mooi is aan die fietstochten waarbij ik natuurlijk alleen maar business class fiets. Het was top dat hij me geholpen heeft, Rick heeft een fietsenwinkel/werkplaats waar ze custom made “Bakfietsen” maken.
Na een uurtje fiets ik verder het laatste stuk en zoals vaker heb ik een overnachting gepland boven op een berg dus het laatst uur is het nog flink klimmen. Van 300 naar 730 meter. Na een lange maar mooie dag ben ik rond 6 uur in het hotel.

Ik krijg van veel mensen vragen over het weer. Gisteren heb flink wat buien gehad maar geen onweer. Vandaag was het de hele dag droog met na de lunch nog een flinke hoeveelheid zon. Ik geloof wel dat er nog regen komt zeker in de Alpen maar je wordt er alleen maar nat van. En na de Alpen wordt het heet en zonnig.

Morgen richting Bodensee.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

  • john hegman

    Toch wel boffen dat je Rick tegenkwam, het ziet er allemaal weer mooi uit. Vrijdag gaan Kitty en ik met de trein en fietsen naar Maastricht voor ons weekje fietsen, als dat doorgaat wat het is behoorlijk noodweer in het Zuiden. Geniet van je hotelbed, een hele verstandige keuze trouwens!
    PS dat je na 8 jaar niet meer weet dat je ergens geweest bent, dan is dat niet erg, dat heb ik al na een paar maanden.

    • Succes met je tocht langs de Maas, ik hoop dat er niet teveel overstromingen zijn waar je voor moet omfietsen

  • Reinier

    Dat is toch wel het bijzondere van fietsvakantie.. van die onverwachte ontmoetingen, ben gelijk een beetje aan het lezen over die tocht van 55k km, misschien een idee voor oktober, Peter 😉

    • Heb het er wel over gehad dat ik alleen business class fiets, maar wel leuk wat ie gedaan heeft en totaal ongepland