Dag 1 : Haarlem – Xanten

Gisteren alles ingepakt, de inpaklijst die de afgelopen jaren is gemaakt werkt prima en tot mijn grote verassing past het weer allemaal in de fietstassen😀
Tijdens mijn testrit van afgelopen donderdag hoorde ik wat gekraak bij mijn pedalen die ondertussen meer dan 10 jaar oud zijn, dus voor de zekerheid de SPD pedalen toch maar vervangen en ondanks de leveringsproblemen voor fiets materialen waren de pedalen gewoon op voorraad.
Zoals gewoonlijk is de eerste dag een wat langere afstand, ik wil Nederland uit. Ik was daarom ook weer vroeg vertrokken het weer was prima bijna geen wind en niet te warm.
Het eerste stuk ging langs Schiphol, Mijdrecht, langs de vecht naar Utrecht.
De route liep vlak langs het huis van een collega (Pieter) die had mij uitgenodigd om (uitstekende)koffie met appeltaart te eten, leuk om elkaar weer eens in levende lijve te zien en een beetje bij te praten.
Vandaar ging het via wijk bij Duurstede verder richting Nijmegen voor mij een bekende route die ik voor het laatst in 2019 heb gefietst . Rond 3 uur was ik In Duitsland. Vandaar doorgereden naar mijn eerste overnachting het is prima weer dus het wordt een camping in de buurt van Xanten.
Toen ik echter wilde inchecken bleek dat deze camping alleen volledig gevaccineerde personen laatste vaccinatie minimaal 14 dagen oud. Dat was eerst even schrikken gelukkig was een paar km verderop een andere camping die vroegen nergens naar. Denk dat het lokale regels waren of ze hadden weinig zin in een tent voor één nacht.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


10 reacties

  • Chris en Brenda

    Hoi Peter,

    Een goed begin is het halve werk! Ga er van uit dat je geen schapen hebt geraakt op dat stuk weg. Succes de rest van de trip. Ben benieuwd naar het vervolg.

    • Hallo Chris Brenda,

      Die schapen lopen in een natuurgebied boven Hoofddorp fiets er altijd langs als ik naar kantoor in Schiphol fiets. Nou ja als we naar kantoor kunnen.
      Die beesten gaan ook echt niet aan de kant

  • Freek

    Goeie start. En de koffie is lekker in Werkhoven 😉

    • Ha Freek,

      Al die verhalen over “ thuis is de koffie beter” nou in Werkhoven was dat dus wel het geval

  • Ronald W.

    Heerlijk om je verhalen te lezen, Peter. Ik ga je weer volgen.
    Geniet ze…

    • Hallo Ronald,

      Leuk, misschien kan jij tekstuele nog even kijken, kan niet garanderen dat het allemaal zonder taalfouten is ;-), dat typen op een iPhone is ook niet altijd even handig.
      Ga er weer wat leuks van maken

  • Ips

    Zoals de appeltaart in Werkhoven is vindt he ’t nergens #taartengezelligheid

  • Joyce

    Alles van die beste vir die jaar se reis Peter, geniet dit.