Dag 2: Meerlo naar Schweinheim

Afgelopen nacht prima geslapen in mijn tentje. Het was niet te koud alleen die vogels die om half 4 al beginnen te fluiten kan dat niet wat later. Wekker gaat om half 6 en om 6 uur op de fiets,de routine van ten en spullen inpakken ben ik niet verleerd.

Ik ga het vast nog wel een paar keer zeggen maar die eerste uren na zonsopgang zijn de mooiste uren, moet de zon natuurlijk wel schijnen, nou zon is er genoeg.

Langs de Maas gaat het verder langs Venlo richting Roermond. Daarvoor moet ik nog wel met de pont de Maas over, helaas die vaart in het weekend pas om 8 uur en ik heb geen zin om een uur te wachten dus alternatieve route en dat valt niet mee je moet toch ergens die Maas over en ook nog langs een paar snelwegen. Ik wilde in Roermond gaan ontbijten maar op de zondag morgen is er niets op dus maar doorfietsen.
Rond 9 uur vind een terrasje op een golfbaan, stop daar voor koffie met appel-citroen vlaai.
Al snel na vertrek was ik in Duitsland geen grensborden maar ik herkende het aan de Duitse kentekens en de biergartens.
Het wordt ook heuvelachtig de training voor de Alpen gaat beginnen dat geld ook voor de temperatuur. Ik vraag me af of het de komende weken nog kouder wordt.
Er zijn vanzelfsprekend veel fietsers op de weg, maar in plaats dat ze halo zeggen, is er een kort knikje met het hoofd.
Na de lunch gaat het fietsen wat zwaarder er komen wat meer korte klimmetjes en de wind werkt niet mee. De route maakt veel goed, die gaat over smalle wegen waar geen auto te bekennen is. Door de warmte drink ik veel water denk dat ik vandaag ruim 6 liter water heb gedronken. In Schweinheim is de camping waar ik vannacht blijf. Een simpele camping geen restaurant maar die is in het dorpje 200 meter lopen wel is er een terrasje met stoelen en een koelkast, zelfbediening voor een euro mag je nemen biertje of ander drankje pakken. Euro moet in het bakje in de koelkast.
Morgen door naar de Rijn die ligt hier 30 km vandaan.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

3 reacties