Dag 4: Offenbach naar Rottenburg on Tauber

De dag begon met wat licht regen, de tent kon ik nog droog inpakken maar ik zit net op de fiets en het begint te regenen. Het ging harder en harder regenen en het werd koud. Ik had alle regenspullen die ik bij me had aangetrokken maar het bleef koud. Rond 9 uur werd het langzaam droog vanaf 11 uur scheen de zon weer.
Na een paar uur in regen en modder fietsen zag mijn fiets er dramatisch uit. Vanavond maar schoonmaken en ketting even oliën.
Mijn linkerschoen bleef niet in de SPD pedalen vast zitten na wat zoeken zag ik dat één van de twee boutjes weg was. Tip voor de volgende keer, reserveboutjes meenemen. Bij een fietsenwinkel heb 2 boutjes gehaald meteen een reserve.
De route ging langs de Main en Tauber. Dat vond ik eigenlijk leuker dan de Rijn, mooie fietspaden en je rijdt door de verschillende dorpjes heen, terwijl je bij de Rijn direct naast de Rijn fiets en vaak langs de dorpjes gaat.
Langs de Tauber moest er wel meer geklommen worden maar steeds kleine steile stukjes. De dorpjes en de verschillende stroomversnelling waren heel mooi. Morgen verder langs de Tauber richting Donau.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Marry van Kuijk

    Denk je overal aan te denken na zoveel fietservaring, kom je iedere keer toch weer nieuwe dingen tegen. Gelukkig snel opgelost en weer verder…