Ten slotte

De route
Vergeleken met de trip naar Sevilla was hier veel meer te zien, ik heb ook enorm genoten van het landschap met name Italië was fantastisch. Wel had ik niet verwacht dat er rond Toscane en Umbrië zoveel bergen waren, in totaal het ik meer dan 21.000 hoogtemeters gemaakt dat was wel heel veel maar uiteindelijk ga je ook weer naar beneden. Totale afstand heb ik iets onderschat ik had gerekend op 2600 km het zijn er uiteindelijk meer dan 3100 km geworden. Maar ik zou het zo weer doen omdat de route zo mooi was. Mooiste deel was het stuk van de Italiaanse grens tot aan Venetië. Minste stuk was de Po vlakte, dus van Venetië na Bologna.
Afgezien van de hobbels, gaten en andere oneffenheden in de weg, waren de wegen/paden en op een paar uitzonderingen na heel veilig en rustig.
Voor mij blijft fietsen met een GPS ideaal, het vergt wat voorbereiding in dat ene mooie paadje te vinden maar tijdens het fietsen is het gewoon de lijn volgen en genieten van de omgeving, enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je je niet goed bewust bent van de namen van de dorpjes waar je doorheen fiets.

Tijdens het fietsen
Eigenlijk heb ik geen noemenswaardige problemen lichamelijk gehad, de eerste paar dagen wat last van mijn rechterknie waarbij ik dacht dat het door de SPD pedalen kwam maar de pijn ging vanzelf weg en is nooit meer teruggekomen.

De fiets
Waar ik de afgelopen jaren nog wat problemen heb gehad met spaken, heb ik dit jaar helemaal geen enkel probleem met de fiets gehad (dus ook geen lekke banden) wel waren de remblokken bijna op en was mijn achterband al redelijk versleten. Ook heb ik na zware regen mijn ketting nog even licht geolied.
Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de lieve, motiverende en enthousiaste boodschappen op dit forum. Daarnaast heb ik ook heel veel reacties via mail, Facebook en Twitter gekregen, heel leuk. Ik heb ook al heel veel mensen die gewoon de verslagen met veel plezier hebben gelezen zonder een berichtje. Het maakt allemaal niet uit, ik vond het heel leuk om het te doen en ik ga maar eens nadenken wat het volgend jaar gaat worden.
De link naar de Garmin track

In de samenvatting staat een overzicht van alle dagen inclusief de verschillende locatie afstanden snelheden en hoogtemeter.