Dag 16: Florence naar Citta di Castello

De route van Florence naar Rome gaat door een redelijk dun bevolkt stuk van Italië, maar er zijn genoeg dorpjes die je onderweg tegenkomt. De route loopt via Figline Valdarno, Castelfranco di Sopra, Montemarciano, Capollona, Anghiari. Waarbij heel langzaam de bergen en heuvels minder worden, ook worden de wijnranken minder en minder en maken plaats voor uitgestrekte bossen.
Gelukkig zijn er wel genoeg klimmetjes met de top vandaag op 730 meter maar ik heb het idee dat het allemaal wat minder wordt qua klimmen.
Onderweg nog heerlijk pasta gegeten, speciaal voor mij gemaakt, ik zat namelijk op een leuk terrasje en wilde eigenlijk wel wat eten, maar de keuken was alleen ’s avonds open. Maar de dame ging speciaal voor mij penne maken met wat pommodori saus met natuurlijk knoflook, het smaakte uitstekend. Rond 3 uur stond de tent en ben ik de rest van de dag lekker bij het zwembad in het zonnetje gaan liggen. Morgen ongeveer dezelfde afstand rijden, het is nog ongeveer 260 km naar Rome, dan ben ik zondag namiddag in Rome.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Sierk Goedemoed

    Hi Peter,
    Leuke verslagen. Ben ook benieuwd naar de laatste foto’s. Toevallig ook leuke familie campings gezien? Ik hoor het maandag wel weer. Groeten, Sierk.