Dag 10: Venetië naar Bologna

Op papier was dit de rit met de minste verwachting, dwars het lage vlakke deel van midden Italië.
De eerste 30 km was ook niet boeiend en ging over provinciale wegen. Het was gelukkig vanwege het vroege tijdstip heel rustig. Dit vlakke deel van Italië lijkt sterk op Nederland, kanalen en rivier met dijken en op de dijken kleine smalle weggetjes.
Er stonden ook verschillende gemalen, die zouden ook in Nederland kunnen staan, alleen de temperatuur en de krekels laten zien dat het geen Nederland is.
Daarna ging de route tot aan Ferrara (70 km) langs de Po. smal weggetje op de dijk naaste de Po bijna zonder auto’s.
Ferrara is een leuke oude vestingstad met veel tentjes om een heerlijke cappuccino te drinken.
Van Ferrara tot Bologna werd het toch een beetje saai, veel boerderijen waar. tarwe werd verbouwd en o ja het werd ook wel een beetje warm 33 C. Rond 3 uur was ik in Bologna.
Morgen gaan we weer de bergen in en als de theorie klopt is het vergelijkbaar met de Alpen de temperatuur zal hier wel veel hoger zijn, in de Alpen heb ik het nog koud gehad, dat kan ik me morgen niet voorstellen maar je weet nooit.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Marry van Kuijk

    Heb ook net cappuccino op, maar die was vast niet zo lekker als die jij krijgt! Vermoeiende laatste rit, maar wel met veel voldoening neem ik aan. Ik kijk uit naar je volgende verslag en de foto’s. Fiets ze!