Dag 2: Diest naar Bièvre

Terwijl het aan de westkust in Nederland met bakken uit de lucht komt is het hier heet en benauwd. Vandaag op papier een zware dag met veel hoogtemeters, dwars door de Ardenne. Als ik om half elf met mijn cappuccino op een terrasje zit is het al 33 graden. Er staat een zuiden wind, die heb ik dus tegen maar dat eigenlijk wel prima omdat het voor wat afkoeling zorgt.
Soms zit het mee en soms zit het tegen, die hoogte meters klopt wel er waren ook een aantal flinke klimmetjes bij tot wel 14%. Ja en als je dan met 7 km/h die heuvels op gaat dan schiet het natuurlijk niet op. Ook de temperatuur zat niet mee, het waren Spaanse temperaturen met een hoge luchtvochtigheid, en dat terwijl de west kust van Nederland blank staat.
De omgeving is wel mooi hoewel er momenten zijn dat ik daar niet echt op lette. Rond een uur of 2 ben ik bij een stromend bergbeekje gaan zitten schoenen uit en lekker met de benen in het ijskoude water.
Uiteindelijk stop ik net voor de Franse grens bij Bièvre (Belgische Ardennen) iets eerder dan ik oorspronkelijk had gepland maar het is mooi geweest voor vandaag. Straks uitgebreid douche een restaurantje zoeken en dan vroeg naar bed.
Zodra ik een goede internet verbinding heb zal ik de foto’s toevoegen er zitten weer een paar leuke foto’s bij.

De link naar de routes:
De Garmin track


Een reactie

  • John Hegman

    Heel goed broer, indrukwekkend hoe je al die kilometers maakt. Rutger en ik hebben net lekker getennist, ging erg gelijk op, alleen scoorde Rutger alle punten haha, 6-2, 6-1 en 5-0. niet ongezellig bij elkaar. Zet hem op de komende dagen!