Dag 18: El Saler naar Santa Pola

Pas sinds vrijdag realiseer ik me dat het dagritme is veranderd waar in Zuid Frankrijk en Noord Spanje rond 8 gegeten wordt en op de camping alles vanaf 10 uur stil moet zijn is dat hier anders. Restaurants gaan pas om 8 uur open en vanaf 12 uur ’s nachts moet het stil zijn. Ondanks dit was ik vanmorgen om half 7 op de fiets. Het was nog wat schemerig maar prima fiets weer. Ja en wat zie je dan zo ’s morgens vroeg? Nou veel alcohol controles en veel open lucht clubs die de laatste klanten naar buiten rollen. Daarnaast zijn er natuurlijk de dames die bij de rotondes zitten te wachten op hun plastic stoeltjes.
Rond 9 uur stop ik voor een ontbijt het tempo ligt hoog boven de 25 km/h. Na een Bocadillo Jsmon en een Cortado gaat het verder nu een stuk de bergen in het zijn hoogte verschillen van 50-100 meter, prima te doen.
Dan achter de bergen moet Benidorm liggen, ik zie de zee met een aantal wolkenkrabber dat moet Benidorm zijn….. Nee hoor het is Altea, Benidorm lag nog 15 km verder en zag er nog dramatischer uit ik ben er nog even doorheen gefietst en snel doorgereden. Net buiten Benidorm in een klein restaurantje geluncht.
De weg werd wel drukker maar er was geen vrachtverkeer dus prima te fietsen. Vanaf Benidorm is het nog maar 35 km naar Alicante. Met de positieve ervaring in Valencia met fietspaden had ik gelijke verwachtingen van Alicante, niets bijna geen of anders slechte fietspaden dus gewoon maar weer op de weg fietsen.
Rond 5 uur ben ik op een camping bij Santa Pola.
IK BEN ER!!!!!
Santa Pola ligt 15 km van Alicante vliegveld en 15 km vanaf Elche.
Hier blijf ik tot vrijdag mijn vlucht van
Vanaf hier ga ik nog een rondje fietsen zoals een dagje Alicante en een ronde Torrevieja, Rojales en Elche/Elx dus er komen nog wel wat kilometers bij. Maar ik ga ook zeker wat op het strand of bij het zwembad liggen.
De link naar de Garmin track