Dag 5: Hurecourt naar Châtillon

Vandaag voor het eerst weer een droge dag, er is wel wat bewolking maar dat is wel lekker.
Eigenlijk het gebruikelijke ritueel, spullen inpakken en dan na een uurtje bij de Franse bakker langs voor een stokbrood en wat lekkers. Dan na een ruin uur ergens koffie drinken.
De route gaat vandaag ten oosten van Besancon naar het Jura gebergte
De heuvels werden vandaag al snel minder (of ga ik er aan wennen). Je kan wel zien dat ik niet de enige ben die deze route fiets (langs de groene wegen). Vandaag zo’n 6 groepjes of personen gezien. Die fietsen de route van zuid naar noord. Nog niemand gezien die de route van noord naar zuid fietst, nu is de kans dat je iemand die dezelfde richting op fietst natuurlijk, niet zo groot.
Nu ben ik niet zo’n Frankrijk vakantieganger (vandaar ook mijn dramatisch slechte Frans) maar ik had ook totaal geen voortelling van het Jura gebergte. Als fietser zie je een rotswand daar moet je dan ergens naar boven. Ik dit geval was het één lange weg zonder bochten die van 250 meter naar 600 meter gaat. Eenmaal boven is alles we relatief vlak. Het is wel een hele mooie fiets omgeving. Op de camping was het enige restaurant van de omgeving dicht, onder het mom van “het is nog geen vakantietijd” gelukkig stond er wel een tv om samen met de Fransen naar de 2-0 overwinning van Frankrijk te kijken.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • M@rry

    Ha die Peter,
    Je komt wel op mooie plekjes, maar net als je dochter hou ik het masr bij de korte afstanden!
    Gr. M@rry

  • Arjan (fietscollega HNL)

    Hi Peter,
    Mooie tocht man. Leuk om te lezen.
    Succes!
    Groet,
    Arjan