Dag 8: Egestorf naar Hatten

Prima geslapen, wel een beetje koud geweest vannacht maar met slaapzak en laken ging het prima zelfs door de wekker heen geslapen. Spullen weer opgeruimd alles was droog m.u.v. de tent die was door dauwvorming aan de buitenkant nat.
Rond 7:15 vertrokken eerst nog een heel stuk door de lunerbergerheide mooi maar wel een beetje heuvelachtig. Rond 9:00 weer lekker ontbeten kopje koffie met twee verse broodjes zal ze gaan missen. Toen ik wegreed begon het eerst te druppelen maar later kwam het met bakken uit de lucht heb uiteindelijk regenjas, regenbroek overschoenen aan getrokken. Later ook de oranje hoezen om de tassen heen gedaan.
Het bleef regenen tot een uur of 1 werd het langzaam droog en begon in Bremen de zon weer een beetje te schijnen. Het verkeer richting Bremen werd drukker en drukker maar er kwamen gelukkig steeds meer fietspaden.
Bremen heeft een boven verwachting mooie oude binnenstad. Bij de dom heb ik een visje met kartoffel salade genomen wat foto’s gemaakt en toen weer verder gereden naar de camping die zo’n 40 km ten oosten van Bremen lag.
De rit daar naartoe viel niet mee vooral de laatste 10km zat ik er een beetje doorheen. Net voor de camping nog even een kopje koffie met kersenkoek gegeten en boodschappen gedaan wat drinken, muesli repen en drinken.
Mooie camping vol met Nederlanders naast een groot buitenzwembad waar het water 27 graden was dus prima om de spieren even bij te laten komen. Deze keer geen stroom Telefoon en iPod bij de receptie even opgeladen. Fiets nog even goed schoon gemaakt alles begon te piepen na die bui van vanochtend. ‘s avonds bij de Grieks gegeten, tzatziki, gyros en een souvlaki met patat. IJs met hete kersen en koffie toe.
Morgen een camping rond assen zoeken de grens is zo’n 100 km van hier. Waarschijnlijk vrijdag thuis en dan denk ik dat ik rond de 1700 km gefietst heb.
De link naar de Garmin track