Ten Slotte

Het weekje in Corfu is me prima bevallen, hoewel mijn eerste overnachting niet de beste was.
Na aankomst in Corfu heb Ik heb eigenlijk gewoon gekeken naar een betaalbaar hotel/pension bij de haven van Lefkimmi zonder het te weten beland je in Kavos een uitgaanscentrum voor Engelse jeugd. De volgende dag ben ik naar het noordwesten van Corfu (Paleokastritsa) gefietst. Daar een uitstekend appartement met mooi zwembad gevonden in de buurt van een aantal leuke Griekse restaurantjes. Ik heb in deze week een poging gedaan om niets te doen, dat is deels gelukt. Ik ben nog wel een paar keer in de ochtend langs de noordkust van Corfu gefietst gewoon omdat ik het niet kon laten. Op vrijdag ben ik naar een hotel dichtbij het vliegveld geboekt zodat ik op zaterdag redelijk simpel naar het vliegveld kon komen.
Op het vliegveld ging het allemaal redelijk vlot. Inchecken van de fiets is altijd wel war gedoe maar met de ervaring van de vorige vakanties ging het eigenlijk best goed hoewel ik ondanks het feit dat ik 3 uur van te voren op het vliegveld was kon ik na security meteen doorlopen voor het boarden.
In de aankomsthal stonden Ilse en Rutger met een “Welkom thuis” ballon op me te wachten een mooi einde van weer een mooie fietsvakantie.

En dan een korte samenvatting
Het ging dit jaar weer fantastisch, lichamelijk geen problemen alhoewel je de eerste 3 dagen wat moet wennen aan het ritme. Maar je wordt gaandeweg steeds sterker en fitter en dat was maar goed ook want zeker aan het einde moest er elke dag heel veel geklommen worden.
De fiets heeft het weer prima uitgehouden dit jaar voor het eerst in 10 jaar een lekke band, dat waarschijnlijk komt door een te lage bandenspanning. Versnellingskabels die andere jaren nog wel een braken hebben het nu geen problemen gegeven.
De route was veel mooier dan ik verwachte, de Romeinse route was heel mooi en rustig hoewel het alternatief via de Rijn wel eenvoudiger is. De delen in Zuid Duitsland en Oostenrijk heb ik ter plekke aangepast en bestaande fietsroutes gevolgd dat was een goede keuze. Italië en het noorden van Slovenië heeft ook mooie fietsroutes maar je merkt in Slovenië dat er in het zuiden niet veel fietsroutes meer zijn. Dan heb je wat meer autoverkeer. In 2015 ben ik via de eilanden naar Zadar gefietst dat was een betere route dan via de kustweg wat ik dit jaar gedaan heb. Maar vanaf Zadar was de kustweg prima te fietsen er was wel autoverkeer maar hoe verder je naar het zuiden ging hoe beter het werd.
Bosnië-Herzegovina was maar 10km daar kan ik niet veel over zeggen maar Montenegro en Albanië waren de verassingen in deze vakantie. Prima te fietsen en wat een vriendelijke mensen. De keuze on vanaf het zuiden van Kroatië hotels te nemen was heel goed. De kwaliteit van de campings was daar niet best en via booking.com was het heel eenvoudig om elke dag voor de volgende dag een hotel te boeken. Corfu is toeristisch maar de reden dat ik naar Corfu ben gegaan was omdat Transavia hiervandaan vliegt en ik daar goede ervaring mee heb ook voor transport van de fiets.
Dit jaar weer meer dan 3400 km gefietst maar belangrijker meer dan 25.000 meter hoogtemeters gemaakt en de meeste hoogtemeters niet in de Alpen waar je het zou verwachten maar aan de Adriatische kust en Corfu. Je gaat er gelukkig wel aan wennen en zoals ik meerdere malen heb vertelt, het uitzicht is natuurlijk fantastisch. Het weer was goed, soms wel heel warm, ik heb één dag in een beetje regen gefietst maar de kleren die ik bij me had om me warm te houden heb ik gelukkig niet gebruikt.

Het was weer leuk om mijn ervaringen te delen en de reacties te lezen
Waar de reis volgend jaar naar toe gaat weet ik nog niet maar er gaat er zeker weer een nieuwe fietsvakantie komen in 2020.

Dan wil ik iedereen weer heel erg bedanken voor de leuke reactie via deze site en ander social media.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

4 comments

 • Hans Slegers

  Hoi Peter, reeds al eerder aangegeven dat ik met heel veel plezier jou verhalen dagelijks heb gelezen. Afgelopen week was eigenlijk afkicken. Geniet weer van je thuiskomt . We spreken elkaar snel. Groetjes, Hans.

 • M@rry

  Zoals ik niet anders van je verwacht had, heb je nog lekker genoten het laatste weekje! Het Griekse eten vind ik zóóóóó lekker. Mijn volgende vakantie mag wel weer een Grieks eiland worden! Rest mij nog om je van harte te feliciteren met je verjaardag en nog een fijne avond.

 • John

  Welkom thuis broer, geniet maar van je eigen bedje na deze topprestatie, zie je volgende week

 • Jelle

  Hee Peter,
  Wat een mooie reis weer en genoten van de verslagen van je etappes, ik heb alleen niet elke dag gelezen maar af en toe een stuk of 3 a 4 tegelijk, druk, druk op de brouwerij 🙂
  Dit was weer een topprestatie en uit je verslagen klinkt een hoop ervaring en plezier, Ik vond het iig heerlijk om even mee te reizen via je verhalen en foto’s!!
  Tot snel op de brouwerij!
  Groet, Jelle