Dag 21: Lukovë naar Corfu

Vandaag naar Griekenland, het is 55 km tot aan de grens en dan nog een 30 km naar
Igoumenitsa. Maar eerst ontbijt.
Er was een ontbijt bij de reservering en het ontbijt is vanaf 8 uur, dus lekker uitslapen, ontbijten en dan rustig op de fiets vandaag is een relatief rustige dag.
De eerste 20 km was net als gisteren veel klimmen en dalen, daarna werd het wat vlakker. Er was nog wel een kleine onzekerheid. De route ging via het Butrint National Park om vandaar weer naar het vaste land te komen zou er een heel kleine pontje moeten zijn die van kabels van de ene naar de andere kant zou gaan. Als die er niet meer was zou ik een flink stuk moeten omfietsen. Maar het pontje was operationeel er gingen maximaal 3 kleine auto’s op een fiets kan er natuurlijk altijd bij.
Vandaar ging het door naar de Albanees-Griekse grens. Bij de grensposten was minimale bezetting dus lange rijen en een uur tijdsverschil. Uiteindelijk was ik om 3 uur in Igoumenitsa een half uur voor vertrek van de veerboot naar Lefkimmi aan de zuidkant van Corfu.
In 2017 ben ik vanuit Bari in Igoumenitsa aangekomen en door gefietst naar Kalamta.
Nu is de Corfu de eindbestemming.
Om 16:30 was ik in Corfu mijn eindbestemming voor de fietsvakantie.
Ik vlieg pas weer naar huis op 20 juli (zaterdag over een week) en ga de komende week een beetje relaxen het eiland rondfietsen en natuurlijk genieten van de Griekse eet- en drink cultuur.
Als ik weer thuis ben maak ik het laatste verslag van deze vakantie, de komende week is er dus even rust😀

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

8 reacties

Geef een reactie