Dag 15: Split naar Blace

Zes uur was ik klaar om te vertrekken maar de receptie was nog dicht. Gisteren had ik nog aangegeven dat ik om zes uur weg wilde en mijn ID dus eerder wilde hebben. Dat was geen probleem de nachtportier zou het afgeven maar helaas. Dus dan maar het dorpje in voor ontbijt. Toch wel leuk om te zien dat op een toeristische plek de lokale bevolking altijd bij elkaar in hetzelfde barretje gaan zitten, de rest is leeg en wacht tot de toeristen wakker worden. Dus een uurtje later dan gepland gaat de tocht verder. Voor vandaag gaat gaat het alleen maar langs de kust maar dat wil niet zeggen dat het op zee niveau is. Net voor Brela fiets ik langs een deel met enorme bergen hier zit je op ongeveer 250 meter boven de zee. Dat heeft natuurlijk een fantastisch uitzicht. Het is wel even klimmen maar uiteindelijk gaat het ook weer naar beneden en het is nooit meet dan 9% stijgingspercentage.
Mijn oorspronkelijke plan was om bij Ploče de ferry te nemen en zo langs het kleine stukje Bosnië-Herzegovina te gaan. Maar na wat navraag toch besloten om de kustlijn te blijven volgen en dus een kleine stukje 15km! Door Bosnië-Herzegovina te gaan. Maar dat is pas morgen. Het eindpunt voor vandaag is Blace een klein dorpje midden in de Neretva Delta. Daar was ik al om 2 uur, dus in de middag lekker gaan zwemmen en hier was gewoon een zandstrand. De camping is wel heel basic maar in het dorpje waren aan de haven een aantal restaurants waar je prima kon eten.
Morgen ook een korte rit naar Dubrovnik ongeveer 100 km van hier, maar daar zit dan ook een stukje Bosnië-Herzegovina bij.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

4 comments

 • Ilse

  Wat ziet het er prachtig uit daar!! Ben benieuwd hoe Bosnië is morgen, ook al is het maar een klein stukje.

  Veel plezier! X Ilse

  • Nou Ils, het viel wat tegen. Het is eigenlijk een stad waar je doorheen rijdt (Neum) soort van Luxemburg er zijn ook heel veel benzinestations

 • M@rry

  Schitterende foto’s van de kustlijnen en de overige waterpartijen. Niet alleen bergen kunnen dus mooi zijn!

  • Ja zo langs de kust zie je al fietsend zulke mooie vergezichten, nou helpt die mooie blauwe zee ook wel mee