Dag 22: Dagje Granada

Vandaag staat natuurlijk helemaal in het teken van het bezoek van de Alhambra. Ik heb een kaartje gekocht voor 12 uur . Dat is wel redelijk midden op de dag maar ik wilde tijd genoeg hebben om uit te slapen en ergens een Bocadillo Jamon en een Cortado te halen. Ontbijt in het hotel is natuurlijk geen optie dat kan ik nog vaak genoeg.
Het hotel is 5 minuten fietsen van het centrum van Granada en Alhambra is ook op fietsafstand.
Alles in Granada draait om de Alhambra, de stad zelf vind ik niet heel spectaculair maar het Alhambra is natuurlijk een ander verhaal. Het was trouwens niet heel simpel om er met de fiets te komen. Op de terugweg kwam ik erachter wat de juiste route was.
Het Alhambra is natuurlijk uniek. Vooral Palacios Nazaríes (Nasridische paleizen) zijn fantastisch. De foto’s zeggen waarschijnlijk wel genoeg. In totaal heb ik er vier uur rondgelopen maar je kan er wel een dag rondlopen. Ik was overigens niet de enige in de Alhambra 🙂
Morgen van Granada naar de kust richting Motril, vandaar via de kust naar Malaga.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

4 reacties

Geef een reactie