Dag 15: Manfredonia naar Bari

Ik verwacht vandaag niet erg veel van de route. Bari is een havenstad dus waarschijnlijk veel verkeer en weinig te zien.
Er staat vandaag een stevige noorde wind dus wind in de rug de snelheid is daardoor best wel hoog.
Al na een half uurtje fiets ik langs een enorm groot meer bij Margherita Di Savoia, even later zijn de eerste zout bergen te zien, met een rose gloed over het water en veel vogels maar ik geen enkele rose flamingo’s. Het meer was ongeveer 20 km lang. Er was zelfs een stuk waar een fietspad aanwezig was maar daar werd niet veel gebruik van gemaakt het pad was op stukken bijna door de beplanting dichtgegroeid. Oorspronkelijk wilde ik in Barletta wat gaan drinken maar daar was zoveel verkeer dat ik meteen doorgereden ben en in het volgende dorp (Trani) mijn verdiende cappuccino heb genomen het is dan 9 uur en ik ben al over de helft van vandaag.
De steden voor Bari waren enorm druk, ik verwachte dat Bari minimaal net zo druk zou zijn, maar 15 km voor het centrum was er ineens een prima fietspad dat reed ineens een stuk beter.
Wat me vandaag ineens opviel was dat automobilisten hier veel toeteren, goed nu staan Italianen erom bekend maar tot vandaag viel het niet zo op.
In Bari zelf reed ik op basis van de verkeersborden rechtstreeks naar het centrum en daarna door naar de haven. Ik wilde zo snel mogelijk mijn ticket hebben. Om 12:00 was ik in Bari en om 12:30 had ik mijn ticket. Ik was alleen eerst bij de verkeerde terminal, de passagiers terminal was 3 km naar het zuiden. Op de boot (Superfast Ferries) waren geen cabines meer beschikbaar maar wel z.g.n. Pullman stoelen we zullen het wel zien vanavond. Boarden is vanaf 17:00 dus ik had nog wat tijd om de top 5 van Bari te bekijken. Nu heb ik het al vaker gezegd, ik besteed heel veel tijd aan het zorgvuldig plannen van de route, ik besteed nauwelijks tijd aan de steden waar ik doorheen fiets. Eigenlijk laat ik me gewoon verrassen. Bari is daar wel een mooi voorbeeld van. Het is alles behalve een havenstad, het heeft een heel mooi oude binnenstad met smalle straatjes en mooie gebouwen, daar kan je zeker wel 1-2 uur in rondlopen.
Om 5 uur aan boord van de Ferry, ik mocht als eerste maar ze moesten nog wel een plek voor de fiets zien te vinden. De stoelen zijn wel op ze kunnen niet helemaal plat maar ik heb voor me niemand dus beenruimte voldoende. Eenmaal aan boord ben ik wel meteen gaan douchen dat ging prima omdat de eerste was ben benieuwd hoe dat straks allemaal loopt.
Om 19:30 vertrekken we en zijn dan 6 uur lokale tijd in Igoemenitsa, het weer is goed. Dus vanavond lekker lang buiten zitten. Verbeterpuntje voor Superfast Ferries er zijn maar een paar punt waar netspanning beschikbaar is in de publieke ruimtes
Vanuit Igoemenitsa doe ik het morgen rustig aan net als vandaag ruim 100km.

En hier weer de link naar de Garmin track

2 reacties

 • M@rry

  Hoi Peter,
  Ik ben eindelijk weer bij met lezen. Wat een verhalen weer en wat een prachtige foto’s. Hopelijk heb je een rustige overtocht gehad en nu weer lekker op het fietsje. Geniet nog van het laatste stuk.
  Groetjes,
  M@rry

  • Hallo Marry, gied dat je weer helemaal bij bent, het best wel veel maar je maakt ook zoveel mee op een dag.
   Griekenland gaat helemaal goed komen, lekker weer en lekker eten wat wil je nog meer.

   Groeten Peter