Dag 14: Campomarino Lido naar Manfredonia

Het is zondag en dat is goed te merken aan het verkeer op de weg het is stil als ik rond 6 uur ga fietsen.
Vandaag een relatief kort stuk, omdat de afstand naar Bari nu nog zeker 235 km is heb ik dat in tweeën gesplitst vandaag ongeveer 130km en dan maandag de rest en dan aansluitend maandag namiddag de Ferry naar Griekenland, tenminste dat is het plan.
Vandaag fiets ik niet langs de kust ik snij een stuk kustweg af (soort van grote pukkel net boven de hiel van de laats van Italië zie kasrtje). Het is al meteen 20km met een lichte klim. Eenmaal op het hoogste punt te zijn zie ik in een klein dorpje een barretje dat open is. Tijd voor het eerste cappuccino hoewel ik niet de enige ben. Dit café is waarschijnlijk het zondagochtend verzamel punt, veel mensen die met z’n allen zo ’s morgens vroeg al best veel lawaai maken.
Iets verder in Serracapriola rijdt ik weer door een heel mooi oud dorpje met een kasteel, een beetje vervallen maar het ligt heel mooi op het hoogste punt van het gebied. In San Severo is de volgende koffie stop.
Het valt me al een paar dagen op de je geen toeristen anders dan Italianen ziet in het zuiden van Italië wel apart want alles is hier aanwezig zon, strand, cultuur en lekker eten.
Van Foggia naar Manfredonia ga ik via een soort van B-weg, nou dat heb ik geweten ik heb nog niet vaak zo een slechte weg gezien, en dat voor 25 km, ik had wind mee maar dit was eigenlijk geen voordeel omdat je door alle kuilen toch geen snelheid kon maken dus rustig aan maar en zorgen dat alles heel blijft.
Wat me ook opvalt is dat er in dit deel enorm veel afval langs de weg ligt en niet een beetje het leek wel een uitgestrekte vuilnisbelt langs de kant van de weg.
Uiteindelijk ben ik om 1 uur in Manfredonia daar ben ik eerst maar eens gaan lunchen.
Juist toen ik van Manfredonia naar de camping wilde fietsen begon het te stormen en ik hoorde in de verte onweer. Met de storm in de rug was ik binnen no-time bij de camping net voor de regen met bakken uit de lucht kwam, binnen rustig even de bui afgewacht en een half uurtje later scheen de zon alweer.

Toen rustige mijn tent opgezet daar merkte ik dat mijn bagagedrager aan één kant, onder een bout was afgebroken en de steun boven aan de bagagedrager was afgebroken (zie foto’s). Ik denk dat dat vandaag gebeurt is maar het kan ook eerder zijn geweest. Met wat geluk kom ik het resterende deel van de afgebroken bout eruit schroeven en hem vervangen door een nieuwe bout. De gebroken verbinding aan de bovenkant heb ik met wat tie-warps vastgezet ik verwacht dat dit het nog wel even volhoud. 🙂
Gezien de enorme klappen en al dat gerammel van. De afgelopen 2 weken is het niet heel raar dat er iets stuk gaat. Als ik thuis ben gaat er een hele nieuwe bagagedrager op, Klusje voor van de winter.
Morgenvroeg naar Bari en daar de boot naar Igoemenitsa.

En hier weer de link naar de Garmin track

6 reacties

 • Chris

  Hoi Peter,

  Eerste ‘tegenslagje’ met die bagagedrager. Dat breekt meestal niet zomaar, maar er hangt natuurlijk wel wat gewicht aan en als dat dan los hangt op een slechte weg, dan wil het wel breken. Je gaat wel de goede kant op wat betreft het weer. Als we de berichten hier mogen geloven is het in Griekenland boven de 40 graden… Weer wat anders dan regen en onweer. Wordt veel zweten, denk ik zo. En dus veel drinken.

  Groeten en succes.

  • Hallo Chris, ik ga er een beetje vanuit dat ik de komende week op betere wegen rijdt. Morgen naar Bari in iedergeval en in Griekenland rijdt ik eigenlijk alleen maar op provinciale wegen.
   Drinken is inderdaad belangrijk ik zit ongeveer op 9 liter water per dag (2 bidons van elke 750ml die vul ik 5 tot 6 keer per dag en dan nog al die cappuccino’s 🙂

 • Leny Doodeman

  Hoi Peter. Wat leuk om je elke dag op deze manier te volgen. Je maakt een prachtige reis maar wat ga je snel. Ga je in Griekenland nog wel even relaxen? Fijne reis verder en hopelijk zonder al te veel pech. Wij blijven genieten van je verhalen en van de foto’s. Een groet van Piet en Leny Doodeman

  • Hallo Leny en Piet, leuk dat jullie de reis volgen. Het relaxen doe ik al 2 weken tijdens het fietsen. De indrukken die je opdoet tijdens het fietsen zijn zoals je weet al zo rustgevend dat is eigenlijk niet te beschrijven dat moet je meegemaakt hebben.
   Ik heb nog wat reserve dagen voor mijn vlucht gaat het is maar de vraag of ik dan stil kan zitten 🙂 Groeten Peter

 • Jelle

  Hi Peter,

  Jeetje die weg ziet er echt slecht uit, doet me aan Sardinie denken. Je bent in het zuiden nu…..
  Mooie omgeving hoor, prachtige foto’s. Ik kan me voorstellen dat je daar lekker leeg in je hoofd van wordt 🙂

  Groet,
  Jelle

  • Hallo Jelle, die omgeving is eigenlijk waar het allemaal om gaat. En natuurlijk lekker fietsen en eten. Groeten Peter