Dag 19: Dagje Alicante

Maandag ben ik (relatief vroeg) weer op de fiets gestapt. Ik wilde wel eens zien hoe makkelijk of moeilijk het was om bij het vliegveld van Alicante te komen. Nou dat viel dus erg mee, het is ongeveer 40 minuten fietsen over een relatief drukke weg maar wel met een brede vlucht/fiets strook (standaard fietspad op provinciale wegen). Toen de route naar het vliegveld duidelijk was ben ik vandaar doorgefietst naar Alicante. Daar toch nog even een klimmetje van 180 hoogtemeters gedaan naar “Santa Bárbara Castle” je hebt daar een mooi uitzicht over de omgeving.
Dan maar weer ergens een bakkie doen met het (elektronische) krantje erbij. De stad Alicante vind ik niet echt mooi, zeker niet als je het vergelijkt met steden als Valencia.
De link naar de Garmin track

Dinsdag een dagje strand

Na het gebruikelijke ochtend ritueel met koffie, broodje en krantje ben ik rond half elf naar het strand gegaan (5 minuten fietsen). Het is er relatief rustig en ik vind een rustig plaatsje achter de eerste rij parasols. En dan gebeurt het binnen een uur ben je omringd door andere (Spaanse) strandgangers en dan ook echt omringd. Maximale afstand is 1 1/2 meter en dat terwijl de rest van het strand helemaal leeg is. Er is dus plek zat. Het goede nieuws is dat ik waarschijnlijk de enige buitenlander ben. Spanjaarden houden er blijkbaar van om dicht bij elkaar te kruipen. De zon, strand en zee zijn er overigens niet minder door. Rond 2 uur loopt het strand langzaam leeg. Tijd voor een lunch.
In de middag heb mijn fiets uit elkaar gehaald en helemaal schoon gemaakt, het was nodig zeker na de stukken off-road in het stuk naar Barcelona.


Geef een reactie