Dag 17: Dagje Valencia

De slaapzak en binnenzak kunnen in de fietstas blijven, in de Ardenne had ik deze nog allebei nodig. Ik denk dat de temperatuur de afgelopen nachten niet onder 25 graden is geweest. Ondanks deze temperatuur slaap ik prima. Rond 9 uur ben weer op de fiets gestapt deze keer naar Valencia stad.
Zodra ik de stad in fiets kom ik bij Ciutat de les Arts i de les Ciències (City of Arts and Sciences) dit is een groep van moderne gebouwen aan het einde van de rivier monding gemaakt in 2003.
De voormalige rivier is één groot fiets- en wandelpark dat je direct in het oude centrum van de staf brengt.
In het oude centrum eerst maar weer eens een terrasje gepakt (bocadilio jamon en een Cortado). Het leukst van de oude binnenstad vind ik toch wel “Mercado Central” dit is een van de oudste Europese markten, hoe het volgens mij onlangs behoorlijk is gerenoveerd. Na wat andere bezienswaardigheden te hebben gezien zoals de “Valencia Cathedral” ga ik maar weer eens terug. Het is 12 uur en de temperatuur in de stad is nu al 34 graden. De rest van de dag ga ik lekker op het strand liggen en voor de afkoeling af en toe een duik in de zee.
morgen richting Alicante (Santa Pola).
De link naar de Garmin track


Eén reactie

  • Jelle

    Hi Peter,
    Wat een aparte moderne gebouwen, mooi. Hou ik wel van. Ook de oude gebouwen zijn mooi hoor, en hou ik ook van maar die moderne springen wel echt in het oog 🙂
    Groet,
    Jelle

Geef een reactie