Dag 16: Peñíscola naar El Saler

Afgelopen nacht heb ik de hoogste prijs per m2 tot nu toe betaald. Niet dat de totaal prijs zo hoog was nee ik betaalde 16€, maar in totaal had ik een stuk land van 2×3 meter paste allemaal net, maar goed dat het maar voor één nachtje was.
Van Peñíscola moest ik direct voor ongeveer 30km via de drukke N340. Achteraf bleek dat het ook het enige drukke stuk van de dag zou zijn.
Eerste stop was Las Fuentas een dorpje waar we zo ongeveer 22 jaar geleden een paar keer op vakantie geweest waren. Het appartementen complex stond er nog wel alleen waren de appartement verkocht de complete omgeving was wel enorm veranderd. Na een broodje en een kopje koffie ging het verder.
Langs de kust waren er heel veel fietspaden en waar gisteren de toeristen hoofdzakelijk niet Spanjaarden waren heb ik vandaag nabij allen maar Spaanse toeristen gezien.
En dan het probleem rondom Benicassim ik was al een hele tijd aan het puzzelen hoe ik daar, zonder de provinciale weg op te moeten omheen kon. Er moest daar een fietspad zijn. Maar de informatie was onduidelijk. Ik kon het niet vinden totdat ik ineens wat fietsers over een hele smalle brug zag gaan. Uiteindelijk bleek dat een oude spoorlijn (ja alweer) was gebouwd tot fiets en voetpad langs de zee en soms door tunnels. Een fantastische weg. Zie foto’s.
Eigenlijk was er tot Valencia stad alleen maar fietspaden of boerenweggetjes vaak omringd door sinaasappelbomen.
Al met al een hele mooie fietsdag vandaag. Morgen ga ik een beetje in Valencia rondkijken en dan zondag het laatste stuk naar Alicante. O ja vandaag natuurlijk paella gegeten.
De link naar de Garmin track


3 reacties

Geef een reactie