Dag 14: Dagje Barcelona

Vandaag Barcelona bekijken maar dan op de fiets. Van internet had ik een track gehaald die langs de (letterlijke) de hoogtepunten gaat.
Voor het zover was moest ik eerst weer van de camping naar de stad zien te komen een dikke 20 km fietsen met de nodige sluiproutes om te voorkomen dat je op een snelweg terecht komt (want die zijn er genoeg). Nu zijn er een soort van fietspaden in Barcelona maar dat is meestal een lijn op een voetpad dat aangeeft dat daar fietser in beide richtingen mogen fietsen. Dit betekent ook dat bij elke zijstraat je van de stoep af moet en er daarna weer de stoep op, nu zijn de stoepranden wel verlaagd maar erg makkelijk fietsen is het niet daar komt nog bij dat voetgangers zich vaak niets van de lijnen aantrekken.
Vaak ben ik gewoon op de weg gaan fietsen. Ik denk dat op de weg fietsen zelfs met de Spaanse rijstijl veiliger is dan op de “fietspaden”.
Al fietsend ben even naar Camp Nou geweest. Ik had het groter verwacht maar qua merchandising doen ze het toch wel iets beter dan bijvoorbeeld Ajax. Ik was er rond een uur of 10 en er waren al honderden of misschien wel duizend mensen en nu al een enorme rij voor de Camp Nou Experience.
Van Camp Nou, ben nog langs Sagrada Família geweest, Via Laietana (elke toerist moet er geweest zijn) en naar Miramar het is wel even klimmen maar dan heb je ook wel een mooi uitzicht over de stad, (Voor mensen die niet op de fiets zijn, er gaat ook een kabelbaan)
Na de lunch ben ik teruggegaan naar de camping en daar nog even lekker bij het zwembad gelegen.
Morgen richting Valencia, halverwege, waarschijnlijk ergens bij Peñíscola ga ik overnachten.
De link naar de Garmin track


Geef een reactie