Dag 12: L’Hospitalet-Près-l’Andorre naar Ogern

De afgelopen nacht was het slecht weer, regen en zware onweer. Toen om half 6 de wekker ging was er qua weer weinig veranderde dus ik heb me nog maar even omgedraaid. Rond 7 werd het droog, tijd om de (natte) spullen in te pakken en te gaan fietsen. Door de regen hingen er dikke wolken tussen de bergen, mooi, maar een zonnetje had ik ook wel fijn gevonden.
Na 2 uur klimmen om de laagste versnelling was ik bij de grens van Andorra op een hoogte van 2050 meter. Bij het eerste dorp gestopt voor een ontbijt. Dat viel niet mee in dit belasting paradijs met alleen maar winkels met tabak, drank en parfum, maar uiteindelijk toch wat gevonden. Nu op naar de top.
Ik was in de wolken, het ging eigenlijk makkelijker dan ik dacht rond 11 uur zat ik op het hoogste punt 2408 meter in Port d’ Envalira, finishplaats van o.a. De tour de France en de Vuelta. Nu was het ongeveer 35 km bergafwaarts maar eerst goed aankleden het was 4 graden.
Voordat je weet ben bij Andorra stad en even later ben je in Spanje. Ondertussen is het tijd voor lunch in Adrall stop ik bij een klein restaurant, wat is die Spaanse keuken toch heerlijk. Vandaag even geen stokbrood. Na de lunch verder richting Solsona. Rond 3 uur, een km of 20 voor Solsona, begon het zwaar te regenen en te onweren en het zag er niet naar uit dat het snel droog zou worden. Ik heb toen maar snel een hotelletje gezocht en uiteindelijk wat gevonden. Eigenlijk zijn ze op maandag gesloten maar gezien het weer maakt ze een uitzondering, en ja ik ben de enige gast in dit 2 kamer hotel.
Morgen naar Barcelona.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • John Hegman

    Ha Peter, goed om te lezen dat je de bergen gepasseerd bent. De regen lijkt me wel hinderlijk, maar ja je bent wel wat gewend zou ik zeggen. Hier regent het ook wel aardig, in ieder geval vandaag. Zondag heerlijk getennist met Rutger, los van de uitslag zeg ik er dan wel bij, maar ik maakte weer een aantal fraaie punten. Geniet van je tocht naar Barcelona, dat lijkt me nu wel een stukje om met je mee te fietsen. mazzel John

  • M@rry

    Ha die Peter, het zit je helaas niet mee wat het weer betreft. Hopelijk ga je nu wat beter weer krijgen. Op weg naar het vliegveld kwamen we de afslag “Elche” tegen en moest ik gelijk aan je denken! Ik weet nu ongeveer waar je naartoe gaat ;-). Geniet nog van het laatste stuk en blijf vooral van die mooie foto’s maken! Groetjes, M@rry

Geef een reactie