Dag 16: Zagreb naar Kraljevica

Het kwam goed uit dat ik een hotelkamer had geboekt, vanaf 11 uur is het flink gaan onweren en regenen.
Ook toen ik vertrok regende het nog maar met overschoenen aan en een dun regenjack was het prima fietsen. Ik heb geluk, vandaag is op papier de zwaarste rit, maar door de regen en de bewolking zal de temperatuur zeker niet zo hoog worden als gisteren.
Zagreb zelf is redelijk vlak maar na een half uurtje wordt het to wat heuvelachtig goede voorbereiding voor de finale ban vandaag. Net voor de Adriatische zee ligt wat bergen die tot 1000 meter hoog gaan. De training ging nog even door, net voorbij Karlovac (waar de Heineken brouwerij Karlovacko ligt) kwamen nog 2 klimmetjes van 14%. Later werd het gelukkig wat minder heuvelachtig zodat er weer kilometers gemaakt konden worden. Eerder dan verwacht begint het echte klimmen met de lunch had ik al ruim 1800 hoogtemeters gemaakt en ik had geen idee wat er nog zou komen.
Het klimmen bleef doorgaan, op een gegeven moment sloeg ik af, van de relatief rustig weg naar een nog smaller weggetje, toen werd het was echt stijl mer name de afdalingen, daar ben ik een keer gaan lopen omdat het zo stijl was dat ik bang was dat ik over de kop zou slaan het was meer dan 18%.
Uiteindelijk tegen de avond bereikte ik de Adriatische zee bij het plaatsje Kraljevica, 15 km onder Rijeka.
De link naar de Garmin track


3 reacties

  • Godfried Meijer

    Het schiet al lekker op! Als ik de laatste plaats namen lees komen vakantie herinneringen boven met mijn ouders midden/eind zestiger jaren waren we daar al ! En dronken karlovacs bier! Nog een veilige reis naar split! Godfried

  • Ilse

    Hi pap,

    Wat een mooie foto’s. Nog even en je bent er! Gaat super snel!!
    Ik hoop voor je dat het niet te warm wordt. Geniet er nog maar lekker van 🙂

    X

  • Marry van Kuijk

    De laatste loodjes, maar weer een schitterende ervaring op je CV ;-). Genieten van het laatste stuk gaat vast helemaal goed komen! Gr. M@rry