Dag 10: Wenen naar Kormarno (Hongarije)

Tropen rooster: Vanwege de hoge temperatuur en omdat de zon hier al rond 5 uur op gaat had ik besloten om de wekker dan ook maar op 5 uur te zetten, en niet zonder resultaat. Ja het is vroeg maar het was ook heerlijk koel de eerste uren.
De eerste paar uur trapte lekker door, rond half 9 was ik in Brateslava. Bratislava heeft een heel leuk oud centrum maar daar is rond half 9 niet veel te doen ik heb wel lekker kunnen ontbijten op een terrasje.
De wegen waren goed maar wel erg saai, rechte stukken op de dijk van de Donau soms wel 20 km. Toen de wegen op de dijk onverhard werden besloot ik om niet meer direct langs de Donau maar door de dorpjes langs de Donau te fietsen, goede keus, veel meer afwisseling en die Donau had ik wel gezien.
Rond lunch tijd kon ik moeilijk een plek vinden om te eten toen opeens een vrouwtje vanuit haar tuin riep of ik koffie wilde. Ze runde een b&b maar zat zonder gasten en deed aan actieve marketing :-). Toen ik vroeg of ik kon lunchen vertelde ze dat ze niets voor vegetariërs had, nou dat kwam goed uit. Binnen enkele minuten stond er een rijk gevulde soep met aardappels en vlees voor mijn neus. Als dessert had ze eigen gemaakte koek met Turkse koffie super! Ze had het liefst gezien dat ik ook bleef overnachten maar dat ging niet door ik wilde nog een km of 60 verder fietsen. Dit zijn nu de wel de momenten die zo’n fietstocht heel leuk maken.
Rond 3 uur was ik bij de Hongaarse grens, de komende 4 dagen blijf ik in Hongarije, morgen naar Boedapest.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Hans Slegers

    Ha die Peter ,
    Wat een geweldige verhalen en wat een beleving moet het voor jou zijn om deze prachtige trip op de fiets te vervullen . Boedapest is echt een fantastisch mooie stad , waar we volgende maand zeker ook een paar dagen zullen vertoeven . Blijf genieten . Groet, Hans