Dag 1: Haarlem naar Meerlo

Vandaag om 7 uur vertrokken  een uurtje later dan gepland de wekker stond al in de vakantie stand.
Gisteren voor vertrek nog even gecontroleerd of ik alles bij me heb, de lijst met spullen die ik mee moet nemen is door al die fiets vakanties zo goed als perfect.
De route gaat via Hoofddorp, Mijdrecht, naar Breukelen en eigenlijk wordt het vanaf hier pas leuk. Het weer is prima er staat wel een stevige noordoosten wind. De eerste stop na ongeveer 80km is in Wijk bij Duurstede. Er zijn veel wielrenners op de been. Het is natuurlijk ook prima weer voor een mooie fietstocht.
Via de pont gaat gaat verder langs de Waal over de dijk richting Nijmegen. Het is druk op de dijken, hele hordes van motoren de ene groep rijdt rustig aan de andere groep met hoge snelheid en veel lawaai. Ik kan me goed voorstellen dat de bewoners er helemaal gel van worden. De borden langs de dijk die vragen rustig aan te rijden hebben niet veel nut. Iets voorbij Nijmegen gaat het naar het zuiden langs de Duitse grens een mooie route richting de Maas. Dan is het tijd voor lunch, ik vind een mooi plekje bij een molen.
Dan het laatste stuk noord Limburg in, als ik in Limburg ben voelt altijd weer als vakantie. Het wordt wat heuvelachtig en dan natuurlijk dat dialect. Rond 5 uur ben ik bij Meerlo waar een prima camping is.
Morgen gaat het Duitsland in, ik ga wel beginnen met fietsen want het wordt warm.
Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

6 reacties