Dag 5: Etampes naar Onzain

De zon schijnt al vroeg, maar toch is het in de ochtend rond de 10 graden dus heb ik zeker de eerste uren een dun jasje aan, meestal tot de eerste koffie stop.
De route gaat de eerste uren langs uitgestrekte velden met graan, mais en iets van salade denk ik. Er zijn wel wat klimmetjes maar het is allemaal prima te doen zonder grote inspanning. Van de graanvelden, gaat het over in het bos van Orleans en na een uurtje door het bos fietsen ben ik rond 10:30 in Orleans.
Orleans is een oude stad waar de binnenstad behoorlijk is opgeknapt wel rijdt er een soort van moderne tram dwars door de stad. In het centrum staat de Orléans Cathedral. Ik koop in de winkel wat fruit en yoghurt en ga dat op een bankje aan de Loire rustig opeten.
Het gaat vanaf nu verder langs de Loire, en ik ben niet de enige vakantiefietser. De afgelopen dagen kwam ik zelden iemand tegen nu zie je ongeveer elk half uur een vakantiefietser.
Het is wel verleidelijk zo langs de Loire fietsen met dat koele water en jij met 30 graden plus op de fiets, kijken of ik vanavond een duik kan nemen.
Er zijn langs de Loire veel leuke kleine dorpen en groten steden zoals Beaugency en Blois, ik stop in beide even om wat rond te lopen en wat foto’s te maken.
Bij Onzain overnacht ik op een camping bijna aan de Loire, helaas vandaag geen verfrissende duik in de Loire. Bij het eten ‘s avonds had ik wel weer een aparte ervaring, er was gelukkig een restaurant in het dorp, maar ik was de enige, ben benieuwd.

De link naar de Garmin track

2 reacties

  • Anoniem

    Hoi Peter.
    Zeker mooie omgeving en ook erg mooi weer zo te zien. Dat fietspad lijkt wel een soort gravelpad, zal ook wel erg stoffig zijn geweest. En meer kans op lekke banden.
    Maar die Fransen eten toch meestal tussen de middag uitgebreid en buitenshuis? En zat je daarom ’s avonds in je uppie in dat restaurant.

    Groeten Chris en Brenda

    • Hallo Chris, Brenda,
      Dat van dat eten klopt inderdaad. Met de lunch even snel wat eten is er niet bij. Het zijn meestal 3-4 gangen keuze menu’s. Daar moet ik nog aan wennen. Maar misschien is dat met de hoge temperaturen wel goed dat ik daar tijdens het heetst van de dag even uitgebreide ga lunchen. Maar dan moet je met een volle maag weer verder. Of nog leuker met een paar wijntjes.

      Groeten Peter