Dag 11: Ferrara naar Pesaro

Het verwachte noodweer van afgelopen nacht viel mee tot 10 uur ’s avonds heeft het geonweerd daarna was er nog wat regen maar daar heb ik weinig van meegekregen.
De dag begon weer als vanouds alleen hoefde ik door de hotel overnachting geen tent in te pakken.
Mijn eerste cappuccino had ik al om zes uur in een bar naast het hotel. Buiten was het nog vochtig van de regen van vannacht.
Het landschap in de Po vlakte lijkt veel op ons polderlandje het is vlak er staat wat wind, er was in de ochtend ook niet veel te zien, dat was misschien maar goed ook omdat de wegen zo slecht waren, je moest goed kijken waar je rijdt, maar ondanks dat zat het tempo er goed in om 10:00 was ik net voor Ravenna toen spontaan de provinciale weg overging in een snelweg. Voor mij was dat maar een paar kilometer maar ik moest een alternatief vinden. Na wat zoeken 4 km terug gereden en via een grote bocht toch in Ravenna gekomen. Ravenna is een stad met een hele oude stadskern vol met leuke straatjes.
Na een drankje gaat het door naar de kust die nog zo’n 20km verwijderd van Ravenna. Vanwege de vele snelwegen rondom Ravenna probeer ik wat lokale fiets routes, dat gaat heel lang goed het gaat keurig langs de drukke wegen maar dan opeens dwars door een bos, eerste 5 km gaat nog wel maar natuurlijk is alles onverhard dan lijkt het meer een mountainbike trail dan een fietspad ik ga weer snel terug naar de originele geplande route.
Om 13:30 zie ik voor het eerst de Adriatische zee, dat zal de komende 13 dagen zo blijven t/m maandag vanaf de Italiaanse kant vanaf volgende week dinsdag vanaf de Griekse kant.
De hele kustlijn tot ruim voorbij Rimini is een en al toerisme. Er zijn wel hele mooie fietspaden langs de enorm lange boulevards. Wat opvalt is dat er enorm veel stoelen op de stranden zijn maar dat nog geen procent van alle stoelen bezet zijn en ik vind het nu al druk. Hoe is het wel niet in het hoogseizoen of in het weekend?
Ik ga naar de geplande camping, 50km ten zuiden van Rimini iets voorbij het dorpje Pesaro hier is het ook veel minder toeristisch dan in Rimini en noordelijker.
Daar zet ik mijn tent op bij een camping op het strand, als ik heel goed kijk kan ik vanuit mijn tent de zee zien, ik kan hem in ieder geval horen.
Uiteindelijk fiets ik meer dan 30 km dan oorspronkelijk gepland vanwege de hoge gem. snelheid en windje mee ben ik toch nog mooi op tijd bij mijn geplande bestemming.

En hier weer de link naar de Garmin track daar kan je waarschijnlijk goed zijn waar ik ben omgereden 🙂

7 reacties

  • John Hegman

    bijna 200 km vandaag broer, best wel veel maar het resultaat mag er zijn, de kust, de zee, over een paar dagen weet je niet beter maar nu lijkt het me toch wel genieten, succes morgen

  • Chris

    Ha Peter,

    Inderdaad, duidelijk te zien waar je de extra kilometers gemaakt hebt. En ook een respectabel aantal vandaag! Volgend jaar een mountain bike kopen? Hoef je in ieder geval (misschien) niet om te rijden…
    Zo te zien weinig ruimte op het strand om een kuil te graven om je handdoek in te leggen… Wie doen dat toch ook al weer?
    Succes weer morgen en we blijven het volgen.

    Gr. Chris

    • Hallo Chris, dat van die kuilen klopt! Je ziet toch niet veel toeristen hier zoals bijvoorbeeld bij de Spaanse kust, het is hoofdzakelijk Italiaans.

  • Jelle

    hi Peter,

    Dit zijn meer kilometers dan ze rijden in de Giro per dag… Overweeg je een carrière switch 😉

    Geniet ervan

    Groet, Jelle

    • Ja die kilometers waten niet zo gepland, nu had ik ook de hele dag wind mee, ik kan je garanderen dat dit veel invloed heeft op je energie verbruik. O ja die switch gaat er niet komen. Weet je moe je er van kan worden

  • Ronald Wijers

    Leuk, man, Ravenna. Daar hebben wij vorig jaar ook gefietst! Vanuit een camping, dat dan weer wel…

    • Hallo Ronald, Ravenna was een hele mooie stad ik had wel wat issues om vanuit Ravenna naar. De kust te komen zonder op een snelweg terecht te komen. Hoop dat jij een betere route had. Groeten Peter