Dag 6: Rust naar Baden

Een rustige nacht kon ik afgelopen nacht natuurlijk wel vergeten tegen de tijd dat ik mijn tent in ging (22:30) begon het echte feesten pas. Maar de oordopjes werken prima dus lekker geslapen en tot mijn grote verbazing was het rond 6 uur al best druk, maar goed vandaag de laatste dag Duitsland door naar Zwitserland.
Na een klein uurtje fietsen zie ik in de verte de Alpen al, daar moet ik de komende 3 dagen overheen richting Italië. Na mijn ontbijt zo rond 6 uur stop ik om 10 uur bij een kleine supermarktje en haal wat drinken en een zak kersen. Die eet in op een bankje bij een fonteintje in Bad Krozingen op.
Om mijn banden te sparen had ik bedacht om niet over het grindpad langs de Rijn te fietsen maar een alternatieve route binnen. Nou dat heb ik geweten in een tijd van een klein uurtje had ik al 500 hoogtemeters gemaakt, een goede oefening voor de komende dagen in de Alpen maar ik besloot voor nu maar terug te gaan naar het grindpad langs de Rijn. Het was tot Basel nog maar 35 km. Mijn banden hebben het goed doorstaan mijn fiets moet wel nodig een keer gewassen vanwege de stof van het grindpad.
Bij de grens tussen Duitsland stond een enorme rij voetgangers ik ben met de fiets gewoon langs de auto’s gereden en zonder controle kon ik doorfietsen. Ook hier was de Rijn de grens met Duitsland.
Wat meteen opvalt in Zwitserland is dat er veel fietsers en fietspaden zijn. De verkeersregels voor fietsers gelijk zijn als die in de grote steden in Nederland. Ook hier wordt er niet (altijd) voor een rood verkeerslicht gewacht.
Er is bijna geen doorkomen aan in het centrum van Basel, maar het is natuurlijk zaterdag. Ik heb wat rondgefietst en ben daarna verder gefietst.
Nu heb ik van te voren de route wel de Rijn en andere rivieren gepland maar dit wil niet zeggen dat er niet geklommen moest worden uiteindelijk bijna 1000 meter met een maximale hoogte van 845 meter, een mooie voorbereiding voor de komende dagen. Zondag de voorbereiding voor de klim met een lange rit met de laatste 20 km alvast een begin van de grote klim van Maandag.
Uiteindelijk ben ik in Baden gestopt daar moest een camping zijn maar helaas die was er niet. Ik heb nog even overwogen om door te fietsen naar Zürich een afstand van rond de 30 km, hotels waren er niet echt (zaterdag) toen fietste ik bij toeval langs een boord van Jeugdherberg. De keuze was snel gemaakt nu moet ik wel toegeven dat ik me niet kan herinneren dat ik ooit in een jeugdherberg heb geslapen. Dat slapen zal wel lukken, vandaag was waarschijnlijk de langste fietsdag.

En hier weer de link naar de Garmin track

Een reactie

  • Jelle

    Hi Peter,

    Mooi landschap met al die bergen en ook de stadjes zien er gezellig uit!
    Ik ga nu even je berichten tot en met dag 10 lezen…
    Geniet nog steeds van je mooie website!!

    Groet,Jelle