Dag 15: Dagje Florence

Vandaag uitslapen 🙂 dus om 8 uur werd ik wakker en lekker op het terrasje van de camping ontbeten. De camping ligt naast de Piazzale Michelangelo en heeft een fantastisch uitzicht over het oude deel van Florence en slechts 20 minuten lopen naar het oude centrum van de stad. Iedereen die wel eens in Florence geweest is weet het natuurlijk, de hele stad is een historisch erfgoed.
Hoewel je jezelf toch betrapt op het feit dat je in Nederland te weinig naar musea gaat stond vanmorgen als eerste een bezoek aan de Galleria degli Uffizi op het programma. ’s werelds beroemdste museum over het renaissance tijdperk inclusief stukken van da Vinci. Goed daar moet je dan wel eerst een uur voor in de rij staan.
Het was indrukwekkend wat daar allemaal aan de muren hing.
Rond de middag de beroemde gebouwen bekeken zoals Paizza della Signoria, de dom (Duomo), de Battisero San Giovanni en de Campaline di Giotto. Het was natuurlijk onmogelijk om foto’s te maken zonder andere toeristen, wat een mensen massa.
Ook hier heb ik alles te voet gedaan, fietsen was geen optie, ergens je fiets moeten parkeren was een te groot risico. O ja en ook vandaag weer rond 4 uur veel onweer maar dit keer niet zoveel regen.
Morgen richting Rome dat is nog ongeveer 400 km, gezien de tijd die ik nog heb plan ik waarschijnlijk een extra overnachting in.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Leny Doodeman

    Zo te lezen is het hard werken maar ook geweldig genieten. Goede reis verder naar Rome. Groet van Piet en Leny.