Dag 3: Spay naar Reilingen

De afgelopen nacht heeft het de hele nacht flink geregend, net toen ik op wilde staan werd de regen minder en uiteindelijk was het droog. De camping was veranderd in een grote modder poel. Snel mijn natte spullen ingepakt en fietsen.
Het eerste stuk ging nog langs de Rijn, in tegenstelling tot gisterenmorgen was het niet koud en… Windje mee.
Bij Bringen weer lekker ontbeten en toen ging het landinwaarts, wat een fantastische route wel wat heuvelachtig maar een heel mooi uitzicht.
Ik kwam nog een Nederlands echtpaar tegen, ook onderweg naar Italië. De man had nog een kaartje en zijn. Echtgenote had een GPS, ik vroeg nog waarom die kaart, maar dat was de gewoonte. Na een 5 minuten praten ben ik doorgefietst het tempo verschil was te groot.
De zon ging schijnen en het werd warm en daarna heet, heerlijk. Bij Nierstein de pont over de Rijn genomen en ook hier kon ik de kapitein van de pont niet verstaan.
Via bosweggetjes en kleine landwegen ging de tocht verder naar Mannheim en Heidelberg daarna naar de eindbestemming voor vandaag. Reilingen net onder Hockenheim. Wat een fantastische route geen drukke wegen prima. Wel even mijn fiets weer schoonmaken want die zit onder een dikke laag modder.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Marianne Meijer

    Wat leuk om jou weer te kunnen volgen.
    Wat een tempo; ik snap – heb veel fietservaring samen met Godfried – dat je niet bij het echtpaar in de buurt bleef.
    Geniet ervan en behouden vaart!

  • Jacques Kappert

    Ha Peter,
    Daar komen nog wel wat hoogtemeters bij…. Hij gaat als een speer zo te horen. Niet te snel he. Je kan altijd nog een extra lusje door de alpen maken 😉
    Have fun!