Dag 1: Haarlem naar Lanaken (België)

Eerste dag, Wat een lekker fietsweer, geen wind en een prima temperatuur. .
Onder het motto “eerst Nederland uit” ben ik om iets over 6 vertrokken. Niet te vroeg want het fietspontje bij Ameide vaart vanaf 9 uur.
Ik Kwam Rutger nog tegen die om 6 uur al druk bezig was met zijn krantenwijk
Kwart voor negen ben ik bij het pontje. De schipper was wat vroeger vandaag dus kon meteen oversteken.
Volgende pont was bij Woudrichem maar die was al een tijdje uit de vaart dus dan maar even doorfietsen naar Brakel. Volgende keer toch ook eens naar de andere pontjes en niet alleen de eerste.
Het stuk tussen Drunen en Veldhoven is een mooi fiets gebied heide en bossen, mooie fietspaden en windje mee. Om half 2 ben ik net voor de Belgische grens en stop nog even voor een lunch.
Het was ’s middags best wel warm, een thermometer gaf 28 graden aan!
Rond 5 uur was ik op de camping Jocomo in Janaken, ongeveer 5 km voor de Nederlandse grens, 10 km voor Maastricht. Bij het restaurant op de camping naar voetbal gekeken: USA-Duitsland onder het genot van een Kriek Mort Subite.
De link naar de Garmin track


3 reacties

  • Godfried Meijer

    Peter prima start! wat is je gemiddelde snelheid met en zonder stops? Godfried

    • Peter

      Hallo Godfried, leuk wat van je te horen.de eerste dagen was de gemiddelde dag snelheid rond de 22, in de Ardennen ging dat snel terug naar 19 km/h

  • John Hegman

    Liggend op de bank in de tuin zeg ik dat de kop er vanaf is broer, over het grote aantal gereden km verbaas ik me niet meer. Wel een prestatie hoor. Gisteren zelf de grachtenloop gelopen, anders, maar was niet ontevreden. Dag 3 zal er wat betreft fietsen bijna opzitten. Geniet van je vakantie,
    Gr
    John