Dag 11: Kormarno naar Boedapest

Vandaag het laatste stuk langs de Donau tot aan Boedapest. De fietspaden zoals in Duitsland en Oostenrijk zijn allang verdwenen. Merendeel van de route gaat over doorgaande wegen en die wegen zijn vaak ook van zeer slechte kwaliteit. Al die gaten en bulten in het wegdek maken het fietsen niet heel aangenaam. Als je door de dorpjes fietst lijkt het wel of ze hier zo’n 50-100 jaar achterlopen.
Hoe dichter je bij Boedapest komt des te beter worden de wegen zo’n 20 km voor Boedapest zijn er weer fietspaden. Rond half 1 ben ik in Boedapest. Bij aankomst hoorde ik vliegtuigjes over vliegen, blijkt dat er van Red Bull Air Race was, waarbij de bakens in de Donau stonden dat leverde wat leuke foto’s op. ’s avonds heb ik, hoe kan het ook anders, goulash gegeten en dat smaakte super.
Morgen ga ik een dagje Boedapest verkennen en dan maandag richting Balatonmeer en Kroatië.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Ronald Wijers

    Gaat lekker, hè Peter. Mooie reis zo te lezen. Prima blog, trouwens

  • Chris Bos

    Hoi Peter. Gaat voorspoedig, zo te lezen, op de kwaliteit van het wegdek na dan. Nog een rondje gemaakt in het beroemde reuzenrad? Boedapest is ook mooi. Ze zullen nu wel klaar zijn met restaureren (toen wij er 30 jaar geleden waren, zaten de kogelgaten uit de 2e wereldoorlog nog in de muren van de diverse regeringsgebouwen en kastelen…). Succes en veel plezier verder. Groeten Chris